-
Αρχική > Ελλάδα > ΑΔΕΔΥ -Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κοινές πρωτοβουλίες για επαναφορά 13ου & 14ου μισθού

ΑΔΕΔΥ -Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κοινές πρωτοβουλίες για επαναφορά 13ου & 14ου μισθού

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 20224, με τον Πρόεδρο, κ.Σεβαστίδη και μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η επαναφορά των 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σχετικά την αναγκαιότητα επαναφοράς των «Δώρων» στο σύνολο των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο. Επισημάνθηκε πως πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα που αποκαθιστά μια ιστορική κατάκτηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και μια στοιχειώδη μισθολογική αξιοπρέπεια, ειδικά στις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η ακρίβεια στη χώρα μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε, η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζήτησε την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας (13ος και 14ος μισθός) στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό έστειλε σχετικό έγγραφο στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών για το εν λόγω ζήτημα.

Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή». Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο, σημειώνει και αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Απορρίπτει το αίτημα το ΥΠΟΙΚ

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά το αίτημα ανέφεραν πως η απάντηση προς την Ένωση είναι ότι δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος ούτε καν για εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θυμίζουμε ότι διάταξη του ν. 4093/2012, επήλθε πλήρης κατάργηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου

https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/adedy-enosi-dikaston-kai-eisaggeleon-koines-protovoylies-gia-epanafora-13oy-amp-14oy-misthoy/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks