-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αληθινή ιστορία : Έχει κάνει συμφωνία με τον άνδρα της να πάρουν διαζύγιο όταν η κόρη τους γίνει 16 – «Δεν αντέχω να κοροϊδεύω το παιδί μου, η ζωή μας είναι ένα ψέμα»

Αληθινή ιστορία : Έχει κάνει συμφωνία με τον άνδρα της να πάρουν διαζύγιο όταν η κόρη τους γίνει 16 – «Δεν αντέχω να κοροϊδεύω το παιδί μου, η ζωή μας είναι ένα ψέμα»

Με έναν επιτυχημένο άνδρα, μια αξιαγάπητη κόρη και αξιοζήλευτη καριέρα, η 49χρονη Anna, φαίνεται να έχει την τέλεια οικογένεια. Τα τελευταία πέντε χρόνια όμως, η ζωή της είναι ένα ψέμα.

Η πεθερά της την ξεγέλασε για να ζητήσει διαζύγιο – «Μου έστησε παγίδα και τώρα ο σύζυγός μου δεν κάνει πίσω»

«Η καρδιά μου σπάει κάθε φορά που ακούω την κόρη μου να μιλάει για τα σχέδια των καλοκαιρινών της διακοπών. Η όμορφη 14χρονη κόρη μου, το ομορφότερο πλάσμα στον κόσμο μου, δεν έχει ιδέα ότι ο πατέρας της και εγώ έχουμε συμφωνήσει να χωρίσουμε όταν θα γίνει 16 ετών».

Όταν η κόρη της τελειώσει με τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, η ευτυχισμένη οικογένεια θα αποτελεί παρελθόν.

Σε δύο χρόνια, όλα θα έχουν αλλάξει. Η γυναίκα είναι παντρεμένη με τον 52χρονο Jack εδώ και 19 χρόνια.

Πριν από είκοσι χρόνια, έκαναν έναν ονειρεμένο γάμο, στο Λονδίνο. Τα τελευταία πέντε χρόνια, μετρούν τις μέρες μέχρι η Rose να γίνει 16 και να μπορέσει ο καθένας να συνεχίσει τη ζωή του.

Δεν είναι οι μόνοι, καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα, πάνω από το ένα πέμπτο (22%) των γονιών μένουν μαζί μόνο και μόνο για χάρη των παιδιών.

«Ενώ ξέρω πως ο Jack δεν έχει σκοπό να κάνει άλλη σχέση μέχρι να χωρίσουμε επίσημα, εγώ έχω ήδη κάνει σχέση με έναν συνάδελφό μου».

Ζώντας ένα ψέμα

«Ακόμη δεν θα κάνω τίποτα. Έχω όμως αρχίσει να φαντάζομαι τη ζωή μου μετά το διαζύγιο. Επιφανειακά, μοιάζουμε ως η ιδανική οικογένεια.

Η κρυφή συμφωνία μας όμως, να χωρίσουμε μόλις η  Rose αποφοιτήσει από το λύκειο, είναι απόδειξη ότι η ζωή μας είναι ένα ψέμα».

Το ζευγάρι δεν πήρε την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Τον Jack, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας τον ερωτεύτηκε τρελά. Είναι δικηγόρος και τον γνώρισε στη δουλειά.

«Ήμουν τόσο ερωτευμένη που μετακόμισα από τον Καναδά, την πατρίδα μου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άφησα πίσω μου οικογένεια, φίλους και μια επιτυχημένη καριέρα στα νομικά.

Εκπαιδεύτηκα από την αρχή, στο αγγλικό δίκαιο και ξεκίνησα από το μηδέν. Η Rose γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο μας. Ενώ τα πρώτα χρόνια ήταν ονειρεμένα, όταν έγινε εννιά χρονών, τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Δεν υπήρξαν μεγάλοι καβγάδες αλλά αφοσιωθήκαμε στις δουλειές μας.

Είμαστε τυχεροί. Έχουμε πετύχει στην καριέρα μας. Έχουμε αγοράσει σπίτι στην Ισπανία και καταφέραμε να στείλουμε την Rose σ’ ένα εξαιρετικό ιδιωτικό σχολείο. Παλιά, τρώγαμε μαζί, σαν οικογένεια. Πλέον ο καθένας, τρώει μόνος του. Η άλλοτε ολοζώντανη σεξουαλική μας ζωή περνά και αυτή κρίση».

«Το άγχος και η κούραση ήταν πάντα επιβαρυντικός παράγοντας. Τώρα πια, δεν κάνουμε τις ειδυλλιακές οικογενειακές διακοπές. Ο Jack ή εγώ, πηγαίνουμε μόνοι μας με τη Rose κάπου και ο άλλος έρχεται μόνο για λίγες ημέρες.

Δεν μισούμε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν θέλουμε πλέον να είμαστε μαζί. Η Rose δεν έχει υποπτευθεί τίποτα. Πιστεύει ότι λείπουμε τόσο πολύ από το σπίτι, επειδή είμαστε στη δουλειά.

Όπως όλοι οι έφηβοι, η Rose είναι στον κόσμο της και δεν έχει πάρει είδηση τι συμβαίνει. Όταν του είπα ότι θέλω να χωρίσω, ήμουν βέβαιη για την απόφασή μου. Ήταν αμετακίνητος».

Οι τύψεις 

Ο άνδρας της έχει έναν γιο από προηγούμενη σχέση, στον οποίο δεν έχει αφιερώσει πολύ χρόνο. Γι’ αυτό θέλει η Rose να μεγαλώσει σε μια ασφαλή οικογένεια, και με τους δυο γονείς της.

«Μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι διαλυμένο. Λαχταρούσα την πατρική φιγούρα. Ο πατέρας μου δεν ήταν παρών γι’ αυτό νιώθω την ανάγκη να μείνω με τον Jack μέχρι να ωριμάσει η Rose.

Γι’ αυτό, με βαριά καρδιά, καταλήξαμε στην κρυφή αυτή συμφωνία. Η ιδέα ήταν του Jack αλλά τη δέχτηκα με χαρά. Εκτίμησα το γεγονός ότι έβαζε πάνω απ’ όλα την ευτυχία της Rose. Άλλωστε, μας συμφέρει και οικονομικά.

Είμαστε δικηγόροι και ξέρουμε ότι ένα διαζύγιο κοστίζει πάρα πολύ. Κάναμε διαπραγματεύσεις για το πως θα μοιράσουμε τα περιουσιακά  μας στοιχεία. Οικονομικά, συμφέρει περισσότερο να μένουμε σ’ ένα σπίτι, παρά να έχει ο καθένας το δικό του. Αρχικά, πήγαμε σε σύμβουλο γάμου.

Ο Jack ανέτρεχε στον πρώτο καιρό της γνωριμίας μας, όταν ήμασταν ερωτευμένοι. Έχουμε προσπαθήσει ν’ αναζωπυρώσουμε τον γάμο μας, αλλά μάταια.

Ανάμεσα σ’ εμένα και τον άνδρα που σκοπεύω να κάνω σχέση μετά το διαζύγιο, δεν έχει γίνει τίποτα ερωτικό. Εκείνος έχει χωρίσει πρόσφατα και μου έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να είναι μαζί μου, όταν του δώσω το πράσινο φως».

Η γυναίκα λέει ότι δεν αντέχει να κοροϊδεύει τη Rose και να περιμένει την ώρα που θα της τα πει όλα μαζί.

«Δεν υπάρχει όμως τρόπος να την προετοιμάσουμε για αυτό που θα γίνει. Θα είναι σοκ για εκείνη. Άλλωστε ποτέ δεν είδε τσακωμούς, ούτε μας άκουσε ν’ ανταλλάσσουμε βαριά λόγια.

Όταν την ακούω να μιλάει για τα σχέδια που έχει για την αποφοίτηση, όταν θα είναι 16 ετών, με κατακλύζουν οι τύψεις. Τις ελάχιστες φορές που τρώμε όλοι μαζί, είναι πολύ περίεργα τα πράγματα. Η Rose είναι πάντα χαρούμενη και έχει διάθεση για κουβέντα. Έχει αφοσιωθεί στο διάβασμα και θέλει να αριστεύσει στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Θέλει να γίνει δικηγόρος. Δεν αντέχω στη σκέψη ότι, σε λίγα χρόνια, η ζωή της θα έρθει πάνω – κάτω και εμείς, δεν μπορούμε να την προετοιμάσουμε κατάλληλα».

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks