-
Αρχική > kastoria365 > Κίνδυνος για τη λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων και για τη φετινή περίοδο- Η ΔΕΗ ζητά άμεσα την υπογραφή της συμφωνίας

Κίνδυνος για τη λειτουργία των Τηλεθερμάνσεων και για τη φετινή περίοδο- Η ΔΕΗ ζητά άμεσα την υπογραφή της συμφωνίας

Έντονο προβληματισμό για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης αλλά και την πορεία της διαπραγμάτευσης, έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στα ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα, με την αναφορά «είμαστε τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά», να μην είναι απλώς μια λεκτική προσέγγιση καθώς τα πράγματα να είναι πιο σοβαρά.

Η ΔΕΗ δείχνει να έχει ζητήσει συμφωνία- πακέτο από τους Δημάρχους στη τελευταία συνάντηση της Αθήνας, όχι μόνο για το μέλλον της Τηλεθέρμασνης, αλλά και για τη φετινή περίοδο «απειλώντας» ουσιαστικά να μην παρέχει θερμική ενέργεια.

Το νέο αυτό δεδομένο έχει φέρει τη διαπραγμάτευση σε οριακό σημείο, ενώ η ΔΕΗ φαίνεται πως έχει ζητήσει και έγκριση της συμφωνίας από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα έχουν σπάσει, ώστε να μην απειληθεί σε κανένα σημείο η παροχή θερμικής ενέργειας για τη φετινή περίοδο, η οποία ξεκινά περίπου στις 15 Οκτωβρίου, με τα κυβερνητικά στελέχη σε πολλές περιπτώσεις να έχουν δηλώσει επίσημα πως η περιοχή δεν θα μείνει χωρίς Τηλεθέρμανση.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από κάποιο Δήμο, ούτε κάποια πρόσκληση για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου σε Κοζάνη, Εορδαία ή Αμύνταιο, με τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις», να ζητά πάντως άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. Κοζάνης.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «προκλητική στάση της ΔΕΗ», ενώ χαρακτηρίζει άστοχη την τακτική εκχώρησης της αρμοδιότητας διαπραγμάτευσης εκ μέρους των άμεσα ενδιαφερόμενων Δήμων στον Περιφερειάρχη.

«Αυτό όμως που ζητάμε είναι η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης παρουσία των Βουλευτών της ΠΕ Κοζάνης καθώς και του κ. Περιφερειάρχη έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση της μέχρι τώρα διαδικασίας διαπραγμάτευσης καθώς και του σχεδίου και των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη και απόφαση για τις επόμενες ενέργειες.

 

Η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να σταματήσει άμεσα και οι μεγάλες αποφάσεις για τον τόπο να λαμβάνονται θεσμικά εκεί που πρέπει και όχι να έρχονται ως ειλημμένες απλά για επιβεβαίωση.

 

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτείται η μέγιστη δυνατή συστράτευση των τοπικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική για τον τόπο».

 

Top
Enable Notifications OK No thanks