-
Αρχική > kastoria365 > Η Μαρία Αντωνίου στην 22ηΦθινοπωρινή Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στο Δουβλίνο (Φωτογραφίες )                     

Η Μαρία Αντωνίου στην 22ηΦθινοπωρινή Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στο Δουβλίνο (Φωτογραφίες )                     

 Στις εργασίες της 22ης Φθινοπωρινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο από τις 2 έως τις 4Οκτωβρίου 2024, συμμετείχε η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ως μέλος της ελληνικής αποστολής που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, η κ. Αντωνίου -μαζί με τους συναδέλφους της Δημήτρη Μαρκόπουλο (επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας), Θεόδωρο Καράογλου και Θανάση Παπαθανάση- παρακολούθησε τη Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής, την Εναρκτήρια Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης με θέμα «Πενήντα Χρόνια Μετά το Ελσίνκι: Ο Ρόλος των Κοινοβουλίων στην Ενίσχυση του Ολοκληρωμένου Μοντέλου Ειρήνης και Ασφάλειας του ΟΑΣΕ, καθώς και την 1η Συνεδρία με θέμα “Ο Κύκλος Συγκρούσεων του ΟΑΣΕ: Διευκόλυνση Διαλόγου, Επίλυση Συγκρούσεων, Υποστήριξη Διαμεσολάβησης, Συμφιλίωση και Αποκατάσταση Μετά τη Σύγκρουση».

Τη δεύτερη μέρα των εργασιών, στην ομιλία της  στη συνεδρία υπό τη θεματική ενότητα “Αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης: ο ρόλος των βουλευτών στην εκπλήρωση της παγκόσμιας δέσμευσης ενόψει της COP29”, η κ. Αντωνίου τόνισε ότι «η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη σύνδεση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής με τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια, καθώς και τη σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης του θέματος, υποστηρίζει την προσπάθεια συμπερίληψης των κλιματικών επιπτώσεων στις εκτιμήσεις των κινδύνων ασφαλείας, σε διεθνές (ΟΗΕ) και Περιφερειακό (ΕΕ και ΟΑΣΕ) επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα έχει συμπεριλάβει τη διασύνδεση κλίματος, ειρήνης και ασφάλειας μεταξύ των προτεραιοτήτων της ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026».

Την τρίτη και τελευταία μέρα των εργασιών, η Βουλευτής Καστοριάς συμμετείχε στο Ευρωμεσογειακό Φόρουμ και τη διαβούλευση που ακολούθησε σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. ‘Όπως υπογράμμισε η κ. Αντωνίου, «η 22η Φθινοπωρινή Συνάντηση του ΟΑΣΕ πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ανατολική Μεσόγειο και αποτέλεσε μια  εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να τεθούν επί τάπητος τα ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα κράτη- μέλη και που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ευρύτερη προοπτική μιας ευαίσθητης γεωστρατηγικά περιοχής».

Στο περιθώριο των εργασιών της 22ης Φθινοπωρινής Συνάντησης, η Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε -μαζί με το Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράογλου-  το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιρλανδίας κ. Ιάκωβο, ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία και το έργο της νεοσύστατης Μητρόπολης Ιρλανδίας, τις ανάγκες της και τους στόχους που επιδιώκει να επιτύχει. Η Βουλευτής Καστοριάς διαβεβαίωσε το Σεβασμιώτατο Ιρλανδίας ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο εξαιρετικό και θεόπνευστο έργο που επιτελεί με στόχο την ενίσχυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιρλανδία.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks