-
Αρχική > kastoria365 > Σαμαράς και Καραμανλής απαντούν γιατί δεν πήγαν στο street party της ΝΔ

Σαμαράς και Καραμανλής απαντούν γιατί δεν πήγαν στο street party της ΝΔ

Από Κυριάκος Μελλίδης

Είναι αλήθεια πως έχει γίνει ένας κακός χαμός που στην γιορτή της ΝΔ για τα 50 χρόνια δεν πήγαν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Οι πληροφορίες λένε πως οι κ. Καραµανλής και Σαµαράς θεώρησαν το ίδιο το event υπό τον τίτλο «street party», «ευτελές, έως ενοχλητικό».
Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου: Ολική ανατροπή του καιρού από την επόμενη εβδομάδα!

Πηγή που πρόσκειται στον κ. Καραµανλή και διαρρέουν τα σχετικά σε εφημερίδες φυλλοκυβερνητικες έλεγε πως τέτοιου είδους δράσεις κάνουν συνήθως διάφορες «στέγες» και όχι πολιτικά κόµµατα µε την ιστορία της Ν.Δ., ενώ άλλες πηγές πέριξ του Αντώνη Σαµαρά σχολίαζαν ακόµα και το όνοµα «street party», λέγοντας πως η επωνυµία από µόνη της «ευτελίζει το κόµµα»

Η άλλη ένσταση, που ακουγόταν από το περιβάλλον των δύο απόντων, ήταν ότι «για µία ακόµα φορά» η σκηνοθεσία της εκδήλωσης είχε καταστρωθεί για «ένα µόνο ρόλο». «Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν µπορεί να είναι το φόντο του κ. Μητσοτάκη», πρόσθετε η ίδια πηγή.

Η πρόσκληση ήταν, έλεγε, «υποκριτική» και «υστερόβουλη» καθώς έγινε για να εγκλωβίσει τους Καραµανλή και Σαµαρά: Εάν οι δύο πρώην προσέρχονταν, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα κέρδιζε από την εικόνα κοµµατικής συσπείρωσης.

Εάν δεν έρχονταν, όπως και έγινε, θα επιχειρούσε να τους εκθέσει. «Αυτό το παιχνίδι οι δύο πρώην δεν θα το έπαιζαν», κατέληξε η ίδια πηγή. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει πάντως εντελώς αντίθετη άποψη, θεωρώντας πως «έκανε το καθήκον του» καλώντας τους δύο προκατόχους του, φερόµενος και µε ευγένεια και µε θεσµικότητα, παρά τα όσα είχαν προηγηθεί στο Πολεµικό Μουσείο. «Ποιος άλλος πρωθυπουργός θα το έκανε αυτό;» αναρωτιόταν την Παρασκευή το βράδυ κυβερνητική πηγή.

Με πληροφορίες από την Κυριακάτικη Έκδοση της Καθημερινής

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 

Top
Enable Notifications OK No thanks