-
Αρχική > Ελλάδα > Οι… 40 και άνω ξεχάστε όσα ξέρατε: Πώς γνωρίζονται πια τα ζευγάρια στην εποχή μας

Οι… 40 και άνω ξεχάστε όσα ξέρατε: Πώς γνωρίζονται πια τα ζευγάρια στην εποχή μας

Ανα καιρούς και δεκαετίες ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζονται οι άνθρωποι αλλάζουν. Από την γνωριμία σε ένα μπαρ ή στον χώρο εργασίας μέχρι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό δόθηκε έμφαση στην έρευνα του 2019 των Michael Rosenfeld, Reuben Thomas και Sonia Hausen, που αφορά τις δεκαετίες από το 1940 έως το 2020. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πόσο πολύ έχουν «ανέβει» τις τελευταίες δεκαετίες.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι η κατηγορία «Γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο» δεν αφορά μόνο online dating ή εφαρμογές γνωριμιών, αλλά περιλαμβάνει επίσης τη γνωριμία μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.
Εδώ είναι η περίληψη της έρευνας:

«Παρουσιάζουμε δεδομένα από μια εθνικά αντιπροσωπευτική έρευνα του 2017 σε Αμερικανούς ενήλικες. Για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η διαδικτυακή γνωριμία έχει γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος γνωριμίας των ζευγαριών, επισκιάζοντας τη γνωριμία μέσω φίλων για πρώτη φορά γύρω στο 2013. Επιπλέον, μεταξύ των ζευγαριών που συναντώνται διαδικτυακά, το ποσοστό που γνωρίστηκε με τη μεσολάβηση τρίτων προσώπων έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Διαπιστώνουμε ότι η συνάντηση μέσω διαδικτύου εκτοπίζει τους ρόλους που κάποτε έπαιζαν η οικογένεια και οι φίλοι στο να φέρνουν τα ζευγάρια κοντά».

Δείτε το αναλυτικό γράφημα:

grafhma-onine.jpg

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks