-
Αρχική > kastoria365 > Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για την χρηματοδότηση μελέτης στον Ι.N. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα,από την Π.Ε. Καστοριάς (Φώτο . βιντεο

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για την χρηματοδότηση μελέτης στον Ι.N. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα,από την Π.Ε. Καστοριάς (Φώτο . βιντεο

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για την χρηματοδότηση μελέτης για τη στατική ενίσχυση του δαπέδου του δυτικού περίστωου στον Ι.N. Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα,από την Π.Ε. Καστοριάς,πρ.12.500,00€

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, για την χρηματοδότηση μελέτης για τη στατική ενίσχυση του δαπέδου του δυτικού περίστωου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα Καστοριάς, από την Π.Ε. Καστοριάς, πρ. 12.500,00 €.

Την προγραμματική σύμβαση για την χρηματοδότηση της μελέτης με τίτλο: ¨Μελέτη για τις σωστικές επεμβάσεις στατικής ενίσχυσης του δαπέδου του δυτικού περιστώου στον Ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα Καστοριάς¨, πρ. 12.500,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, την Τρίτη  08 Οκτωβρίου 2024, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου.

 

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ο ιερέας του Ναού Χαράλαμπος Μαστορίδης και η Ελένη Εαγγελίδου μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στη Βασιλειάδα Καστοριάς, είναι ο μεγαλύτερος Ναός στην Δυτική Μακεδονία περίπου 700 τ.μ. και παρουσιάζει στατικό πρόβλημα στο δάπεδο του δυτικού περίστωου. Η αποκατάστασή του κρίνεται απαραίτητη και στην παρούσα φάση ο χώρος είναι αποκλεισμένος για το κοινό. Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει προτάσεις για την στατική αποκατάσταση της ξύλινης υποδομής στερέωσης του περίστωου.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 12.500,00 € και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων 2024.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης και την έγκρισης της από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς καθώς και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, η ΠΕ Καστοριάς θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου αποκατάστασης.

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks