-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Αλεξανδρούπολη : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 54ο  πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο  (φωτογραφίες – βίντεο )

Αλεξανδρούπολη : Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 54ο  πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο  (φωτογραφίες – βίντεο )

Με γεμάτες τις αποσκευές τους , από  ενημέρωση , γνώση και εμπειρία, γυρίσαν οι δημοσιογράφοι από  τις εργασίες του  πανελλήνιου  54ου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε  το τριήμερο 11 – 13  Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Οι εργασίες με θέμα η  Δυναμική της Δημοσιογραφίας στην Περιφέρεια»  που έλαβαν χώρα στον φιλόξενο χώρο του Επιμελητηρίου Έβρου, διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του στρατού και της εκπαίδευσης.

Αξιζει να αναφερθεί οτι σημαντικές και εποικοδομητικές αλλά και εμπεριστατωμένες ήταν οι ομιλίες απο τους εγκρίτους ομιλητές οι οποιοι σταθήκαν σε πολλές  σημαντικές πτυχές  και ενδιαφέροντα ζητήματα που αφαράν τα ΜΜΕ  περιφερειακού τύπου. Ωστόσο  απο ολους τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές  αναγνωρίστηκε οτι τα περιφερειακά ΜΜΕ επιτελούν σημαντικό έργο όμως δεν έχουν την Ιδια  πρέπουσα στήριξη με τα κεντρικά

 

 

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου προσήλθαν 108 σύνεδροι στην Αίθουσα Συνεδρίων Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεανδρούπολη, όπου έλαβε χώρα η Επίσημη Έναρξη 54ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου.
Ο τέως Πρόεδρος του φορέα κ. Γιώργος Κουκουλιάτας, δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Τ, παρουσίασε την ιστορική διαδρομή για τα «61 Χρόνια Ε.Σ.Ε.Τ.»
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Κουλουράς, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Αλεανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, εκπρόσωποι της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων, Φορέων και Πολιτικών Κομμάτων.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι διεργασίες του Συνεδρίου, με τον πρώτο κύκλο που συντόνισε η κα Βίκυ Κοτσιμπού, Στέλεχος STAR K.E., Δημοσιογράφος οικονομικού ρεπορτάζ, μέλος Ε.Σ.Ε.Τ.

Ομιλητές ήταν :
Ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ. κ. Λεωνίδας Μακρής με θέμα, «ΜΜΕ: Πολιτική Επικοινωνία και Κοινωνική Επιρροή»
Η κα Ευθυμία Στεφ. Καραγιάννη, Δημοσιογράφος (Alexandriamou.gr), μέλος Ε.Σ.Ε.Τ. με θέμα, «Δημοσιογραφία, Κοινωνία των Πολιτών και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ευκαιρίες,
Προκλήσεις και Διλήμματα»

Ο κ. Ανδρέας Κατσιάπης, Δημοσιογράφος, μέλος Ε.Σ.Ε.Τ. με θέμα, «Η αποστολή και συμβολή του Δημοσιογράφου στην ενημέρωση μιας Τοπικής Κοινωνίας– Συνθήκες Εργασίας, Δυνατότητες και Προβλήματα»
Την Β’ Συνεδρία με θέμα «Η Νέα Εποχή της Δημοσιογραφίας – Παραδοσιακά και Νέα Μέσα Ενημέρωσης -Ψηφιακή Μετάβαση – Τεχνητή Νοημοσύνη» συντόνισαν ο κ. Ιωάννης Μπόγδης Δημοσιογράφος – Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλεξανδρούπολης και η Δρ Γεωργία Γαβριηλίδου, Γλωσσολόγος Ε.Ε.Π, Α.Π.Θ.

Ομιλητές ήταν :

Ο κ. Γεώργιος Λάππας, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Πληροφορικής με έμφαση στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες και η κα Μαρία Ματσιώλα, Δρ. Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Η κα Ιωάννα Κωσταρέλλα, Δημοσιογράφος, Αναπληρώτρια με θέμα, «Από τα παραδοσιακά στα νέα μέσα την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης: Εξερευνώντας τη μετάβαση στο νέο ψηφιακό περιβάλλον»

Η Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ με θέμα, «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στις αίθουσες σύνταξης των Περιφερειακών Μέσων: Ευκαιρίες και απειλές»
Ο κ. Άκης Γκάτζιος, Δημοσιογράφος, μέλος Ε.Σ.Ε.Τ. με θέμα , «Αντίληψη και Βιωματική Εμπειρία: Οφέλη, Προκλήσεις και Παγίδες στη Σύζευξη Τοπικής Δημοσιογραφίας και Τεχνητής Νοημοσύνης»
Ο κ. Δρ Αχιλλέας Καραδημητρίου, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσιογραφίας και Παραγωγής Ειδησεογραφικού Περιεχομένου του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου & δημοσιογράφος/fact-checker στην πλατφόρμα check4facts.gr, με θέμα, «Καινοτόμα newsroom και fact-checking στην εποχή της πλατφόρμας: Ανάγκη για επανεκπαίδευση των δημοσιογράφων» –

Η Γ’ ΣΥΝΕΔΡΙΑ είχε θέμα : «ΜΜΕ – Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας»
και συντόνισαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο κ.Ιωάννης Ζαμπούκης και ο κ. Ηλίας Προύφας,
μέλος ΕΣΕΤ, Διαπιστευμένος Στρατιωτικός Συντάκτης ΥΠΕΘΑ,
(kranosgr)

Ομιλητές ήταν :

Ο κ. Γεώργιος Κολώνιας, Συνταγματάρχης (ΤΘ), Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ , με θέμα, «Η συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη προβολή της Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων»
Ο κ. Δημήτριος Ρώτας, Αντισμήναρχος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών
ΠΟΜΕΝΣ με θέμα, «Ο ρόλος του θεσμικού εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων στις τοπικές
κοινωνίες, σε σχέση με τα ΜΜΕ σε καταστάσεις κρίσεων και όχι μόνο»

Ο κ.Ηλίας Δαστερίδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας με θέμα , «Πολιτική Προστασία – Πληροφορία – Ενημέρωση»
Ο κ. Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, Συνοριοφύλακας, Γραμματέας Τύπου και Επικοινωνίας της Ένωσης
Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με θέμα , «To Παρόν και το Μέλλον των Μεταναστευτικών Ροών»
Η Δ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ αφορούσε, Ενημέρωση από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Η κα Άννα Ευσταθίου, Υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου
στην Ελλάδα.«Νέα κοινοβουλευτική περίοδος του ΕΚ: θέματα, ορόσημα & εργαλεία για τα ΜΜΕ» –
Η κα Ευαγγελία Γεωργίτση, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα, «Οι προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2024-2029)»

Ολοκληρώνοντας τους τέσσερις συνεδριακούς κύκλους ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλούμενων Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΠΣΑΕ ΜΜΕ), κ. Τάσο Δρακωτό.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks