300 γρ φέτα
300γρ γραβιερα
300 γρ κασερι
5 αυγα
60 γρ.βούτυρο
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι
πιπέρι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
Ξαναβάζετε στη φωτια κι ανεκατεύετε μέχρι να πήξει.Ρίχνετε και το βούτυρο.Χτυπάτε τ αυγα και τα τριμμένα τυρια και τα ρίχνετε στο μίγμα αφου αφήσετε λίγο να κρυώσει.
Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατι τα τυρια είναι ήδη αλμυρα.Ψηνετε στους 190 για 1 ώρα περιπου
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ ,ΜΕ ΧΩΡΙΆΤΙΚΟ ΛΟΥΚΆΝΙΚΟ
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε σε κατσαρόλα πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες στην μέση και λίγο νερό ,να μαραθούν. Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνουμε λάδι ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκελίδες σκόρδο λιωμένες, λουκάνικο χωριάτικου κομμένο σε χοντρές φέτες, τριμμένες ντομάτες, αλάτι , πιπέρι, λίγο νερό
βράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️”.