-
Αρχική > kastoria365 > Γιατί φθινόπωρο χωρίς μουστοκούλουρα δεν γίνεται

Γιατί φθινόπωρο χωρίς μουστοκούλουρα δεν γίνεται

Τραγανά, αρωματικά και πεντανόστιμα ευφραίνουν ουρανίσκους μικρών και μεγάλων!!

υλικά

1500 γρ. αλεύρι εκλεκτό για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
600 ml. μούστος
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 ml. ελαιόλαδο εκλεκτό
100 ml. brandy ή κονιάκ
2 κτγ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
1 κτγ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
Μισό κτγ. μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τον μούστο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.

 

Πλάθουμε τα κουλουράκια στρογγυλά ή τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε ακόμα και πλεξούδες.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα και αραδιάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους τα μουστοκούλουρα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε σε σχάρα τα μουστοκούλουρα να κρυώσουν χωρίς να καλύψουμε για να μείνουν τραγανά.
Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί στρωμένο με ρυζόχαρτο.

Η συνταγή είναι αντιγραφή του κ. Δαρεμα αν κάνετε αναζήτηση θα την βρείτε στο διαδίκτυο.
**Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν μπέικιν, γίνονται εύγευστα, σκληρά και τραγανά, εγώ έκανα την μισή δόση και έβαλα δυο κουταλάκια μπέικιν. Η γεύση παραμένει ίδια.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks