Γάμος είναι μία σύμβαση διαρκούς συμβίωσης μεταξύ δύο ανθρώπων, της οποίας ο σχηματισμός, καθώς και ο τερματισμός με διαζύγιο ρυθμίζεται από την πολιτεία με τη συναίνεση των συμβαλλόμενων μερών, προβλέποντας μία πληθώρα δικαιωμάτων, προνομίων και υποχρεώσεων.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, και στην Ελλάδα, κερδίζει έδαφος το Σύμφωνο Συμβίωσης,μία μορφή νομικής και γενετήσιας ένωσης που στη χώρα μας θεσμοθετήθηκε το 2008 και λύνει πολλά κοινωνικά και κληρονομικά θέματα.
Ο κ. Ραούλ Μερκούρης, Υπεύθυνος χώρου δεξιώσεων, μίλησε για τα έσοδα και τα έξοδα της βιομηχανίας του γάμου, ενώ, όπως είπε, “στον γάμο το όνειρό της διαχρονικά ζει η νύφη, ωστόσο, στο πλάνο έχουν μπει δυναμικά και οι γαμπροί τα τελευταία χρόνια.”
“Όλα ξεκινούν από την οργάνωση, αν το ζευγάρι απευθυνθεί εγκαίρως σε επαγγελματία, χωρίς να είναι αγχωμένο, όλα θα πάνε μια χαρά, ενώ πολλοί είναι οι επαγγελματίες που εμπλέκονται σε έναν γάμο”, είπε ο κ. Μερκούρης.
Ο φωτογράφος Γιώργος Κακάνης, μίλησε για τις νέες απαιτήσεις των ζευγαριών στη φωτογράφιση, εν μέσω ψηφιακής εποχής και ενώ κυριαρχούν τα συναισθήματα της χαράς και της συγκίνησης, επισημαίνοντας τη σημασία της εικόνας που μένει.
Η κα Δέσποινα Πολυχρονιάδη, η οποία έχει στο ενεργητικό της έναν πρώτο θρησκευτικό γάμο, επέλεξε στον δεύτερο γάμο της μία τελετή πιο ευρηματική και με λιγότερα έξοδα. Πρόκειται για τον γάμο με Crowdfunding που έχει γίνει τάση τα τελευταία χρόνια.
Η ψυχολογική υποστήριξη είναι σημαντική για την ισορροπία στον γάμο.
“Ο γάμος και γενικότερα οι σχέσεις είναι τέχνη”, τόνισε η κα Χριστίνα Μπραζιώτη, Ψυχοθεραπεύτρια, προσθέτοντας ότι η ατομική ψυχοθεραπεία στο ανδρόγυνο ωφελεί, ωστόσο, για να έχει αποτέλεσμα, “πρέπει και οι δύο να βρίσκονται στην ίδια σελίδα του βιβλίου.”
Ο κ. Τάσος Συμεωνίδης, Υπεύθυνος εταιρείας catering, μίλησε για τις απαιτήσεις του ζευγαριού αλλά και συγγενών στο γαμήλιο τραπέζι, το οποίο πρέπει να είναι ξεχωριστό για να μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των νεόνυμφων αλλά και των καλεσμένων.
Ο κ. Χάρης Βέρνερ που επιμελείται τη μουσική στις δεξιώσεις γάμων, είπε ότι η επιλογή της μουσικής σε μία τέτοια περίσταση, είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με άλλου είδους δεξιώσεις και προσπαθεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις, ενώ χρειάζεται μεγάλη πείρα.
Η κα Ειρήνη Τακιρτάκογλου, Διοργανώτρια γάμων, μίλησε για τον στολισμό της εκκλησίας αλλά και τον διάκοσμο στη γαμήλια δεξίωση που προσαρμόζεται ανάλογα με τις επιθυμίες των νεονύμφων.
Εντωμεταξύ, στον χάρτη των προορισμών γαμήλιου τουρισμού εντάσσεται η Ρόδος.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Πολιτισμού Δήμου Ρόδου, κ. Γιώργο Τόππο, “ο γαμήλιος τουρισμός είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό ανάπτυξης του νησιού.”