-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Αποτροπιασμός στην Φλώρινα: Έδεσαν σκύλο με σύρμα και τον σκότωσαν

Αποτροπιασμός στην Φλώρινα: Έδεσαν σκύλο με σύρμα και τον σκότωσαν

Έλενα Μητσάλη

Έλενα ΜητσάληΣυντάκτρια

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης σκύλου ήρθε στο φως της δημοσιότητας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Ethnos.gr , έδεσαν σκύλο με σύρμα και τον σκότωσαν με αιχμηρό αντικείμενο.

Η κακοποίηση έλαβε χώρα σε χωριό του νομού Φλώρινας και ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου το έψαχνε επί μια ολόκληρη μέρα σε όλο το χωρίο.

Το όνομα του ήταν Μπλάνκο και ήταν η συντροφιά του Κύριου Αποστόλη εδώ και 3 χρόνια καθώς πρόσφατα ο ίδιος είχε χάσει την γυναίκα του και το γιο του.

Ταυτόχρονα, η τοπική κοινότητα του χωριού είναι ανάστατη με το περιστατικό, με αποτέλεσμα Αρχές και κάτοικοι να ψάχνουν ενταντικά τον δράστη που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

 

Σκυλάκι
Σκυλάκι

Τι καταγγέλλει στο Ethnos.gr ο πρόεδρος του χωριού

 

Μιλώντας στο Εthnos.gr ο πρόεδρος του χωριού Μανιακίου, Βένος Κοτσερίδης τόνισε «Το σκυλάκι το είχε ο κύριος Αποστόλης και ήταν η συντροφιά του. Έφυγε από την προσοχή του την Δευτέρα (14/10)  και το έψαχνε επί μια ολόκληρη μέρα σε όλο το χωριό. Την άλλη μέρα το βρήκαμε σκοτωμένο στο λόφο του χωριού πίσω από μια μάντρα, χωρίς όμως να βρούμε το λουράκι του. Το σκυλάκι πήγε σε κτηνίατρο και ο ίδιος μας είπε ότι ο θάνατος προήλθε από αιχμηρό αντικείμενο. Η αστυνομία ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό, αμέσως προκειμένου να βρεθούν οι δράστες. Όποιος το σκότωσε το έδωσε με ένα σύρμα για να το τραβήξει απόμερα. Όλο το χωριό έχει κατακρίνει την συγκεκριμένη πράξη καθώς στο χωριό μας τα ζώα αποτελούν την κύρια συντροφιά μας. Είναι το πρώτο γεγονός που συμβαίνει στην τοπική κοινωνία του Μανιακίου».

Παρακάτω και η ανακοίνωση του Δήμου Αμυνταίου:

«Ο Δήμος Αμυνταίου, καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακοποιητική συμπεριφορά που αφορά αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα, προωθεί με μικρές και μεγάλες δράσεις του τη φιλοζωία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες του, κάθε ηλικίας, σε θέματα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

Παρέχει χώρους για τη στέγαση των ζώων, φροντίζει για τη σίτισή τους, πραγματοποιεί στειρώσεις και εμβολιασμούς και συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ευζωία, την προστασία και τη φροντίδα τους.

Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι του απεχθούς αυτού εγκλήματος να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, για να λογοδοτήσουν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους, το συντομότερο».

 

https://www.ethnos.gr/greece/article/337523/apotropiasmossthnflorinaedesanskylomesyrmakaitonskotosan

 

Top
Enable Notifications OK No thanks