ΤΟ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΌ ΨΩΜΊ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ!!!
500 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
340 γρ χλιαρό νερό
30 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε προσθεσα τα αλλα υλικά τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι. Σκεπασα με μια κουβερτα και σε 2ωρες ειχε διπλασιαστεί σε όγκο. Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια το έκανα 3-4 διπλώματα, έφτιάξα ένα στρογγυλό καρβέλι το σκεπασα να ξαναφουσκωσει,το χάραξα απαλά με ένα μαχαίρι, και το έψησα στους 200° βαθμούς για 35′ λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 180′ μετά με ανοιχτο το καπάκιεγώ έκανα διπλή δόση, και έκανα ένα μεγάλο καρβέλι ψωμί….δεν το εβαλα σε προθερμασμένο φούρνο γιατί το έκανα σε πήλινη γάστρα……
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ