-
Αρχική > Τοπικά νέα > Συνάντηση Χρήστου Γκοσλιόπουλου με τον γενικό γραμματέα υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για τα φράγματα Νεστορίου και Διποταμίας

Συνάντηση Χρήστου Γκοσλιόπουλου με τον γενικό γραμματέα υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για τα φράγματα Νεστορίου και Διποταμίας

Συνάντηση  είχε σήμερα  στην Αθήνα ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλς με τον γενικό γραμματέα υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης  Δημήτρης Παπαγιαννίδης, όπου συζητήθηκε η πορεία των δυο φραγμάτων   Νεστορίου και της  Διποταμίας.

Σύμφωνα πάντως με τον δήμαρχο απο την συζήτησή που προέκυψε  θετικά ήταν τα μηνύματα και για  τα δυο φράγματα

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης τόνισε  οτι στην Καστοριά υπάρχει τεράστια μείωση του πληθυσμού με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2011-2021) και ο πρωτογενής τομέας είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση αλλά χρειάζονται και άλλες επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές όπως τα έργα ταμιευσης και διανομής νερού στη με προϋπολογισμό άνω των 5 εκατ ευρώ και βελτιώσεις σε αγροτική οδοποιία με βάση την ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του μέτρου.

 

 Δημήτρης Παπαγιαννίδης στην τοποθεσία Γενικη Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων Και Υποδομών.

Τεχνική συνάντηση για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ με τον Δήμαρχο ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ Χρήστο Γκοσλιόπουλο και την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία.
Συζητήσαμε για την πορεία του ΠΑΑ 2014-202 και της ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 στην Καστοριά και ειδικότερα στο Νεστόριο, ώστε να έχουμε βελτιστοποίηση της γεωργίας, αύξηση του κτηνοτροφικού κεφαλαίου και αύξηση του απασχολούμενου με τη γεωργία και την κτηνοτροφία αγροτικού πληθυσμού ενώ παράλληλα θα αυξηθεί το οικογενειακό εισόδημα από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Στην Καστοριά υπάρχει τεράστια μείωση του πληθυσμού με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2011-2021) και ο πρωτογενής τομέας είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση αλλά χρειάζονται και άλλες επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές όπως τα έργα ταμιευσης και διανομής νερού στη με προϋπολογισμό άνω των 5 εκατ ευρώ και βελτιώσεις σε αγροτική οδοποιία με βάση την ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του μέτρου.
Ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα από τον κ Υπουργό ΥΠΑΑΤ Kostas Tsiaras και τον αρμόδιο Υφυπουργό Διονύσης Σταμενίτης – Dionisis Stamenitis.
Στην ακριτική περιοχή υπάρχουν τα εξής δημόσια εγγειοβελτιωτικά έργα :
1. Κατασκευή φράγματος Νεστορίου,
προϋπολογισμού 50.000.000€, και σύμβασης 22.809.552,20€
2. Αρδευτικά έργα Καρπερού – Δήμητρας,
προϋπολογισμού 1.573.279,13€
3. Αρδευτικό δίκτυο Γερμας
με προϋπολογισμό 5.000.000 και δημοπράτηση εντός του Φεβρουαρίου 2023
4. Φραγμα και αρδευτικά δίκτυα Διποταμιας στο Δήμο Νεστορίου
για ένταξη στη ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 με προϋπολογισμό 33.000.000 ευρώ

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks