-
Αρχική > Ελλάδα > Σωματεία Δήμων μαζεύουν υπογραφές για την επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού

Σωματεία Δήμων μαζεύουν υπογραφές για την επαναφορά του 13ου & 14ου μισθού

Υπογραφές με αίτημα να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή το θέμα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, συλλέγουν τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Ηλιούπολης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Χανίων και ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τη ΔΑΣ ΟΤΑ:

Εσύ υπόγραψες ?

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκει η πρωτοβουλία των Σωματείων Εργαζομένων στους Δήμους Ηλιούπολης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Χανίων και ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης για τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου το θέμα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.

Με τον εμπαιγμό για αυξήσεις στους μισθούς μας να συνεχίζεται και την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα, ενοίκια, φοροληστεία κλπ, να κατατρώει το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε ούτε και στις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών αγκαλιάζεται καθημερινά όλο και από περισσότερους εργαζόμενους και σωματεία των δήμων.

Η πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών τάραξε τα νερά και είδαμε να πραγματοποιούνται, συνάντηση (ΑΔΕΔΥ – Ένωση Δικαστών), πρόταση νόμου (από ΠΟΕ-ΟΤΑ). Τα γεγονότα αυτά που ακολούθησαν δεν τα βλέπουμε ούτε αντιπαραθετικά, ούτε επικριτικά, αντίθετα θεωρούμε ότι συμβάλουν θετικά στην πρωτοβουλία που ξεκίνησαν τα Σωματεία, ώστε το θέμα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού ξαναμπεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η συλλογή υπογραφών έχει την πιο σημαντική συμβολή στο να πιαστεί ο στόχος του απαραίτητου αριθμού υπογραφών που χρειάζεται προκειμένου να επιβληθεί η συζήτηση στη βουλή, γεγονός που θα επιβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την συμμετοχή τους και όχι κάποιος ενδιάμεσος ή «μεσάζοντας», όπως κακόβουλα διαδίδουν αυτοί που θέλουν να αποδυναμώσουν και να απαξιώσουν την πρωτοβουλία, προσδίδοντας της άλλο διαφορετικό χαρακτήρα. 

Από αυτή τη σκοπιά καλούμε ακόμα περισσότερα σωματεία, ομοσπονδίες και συναδέλφους στο δημόσιο να κάνουν δική τους υπόθεση τη συλλογή υπογραφών, σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, προκειμένου να υπάρξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Διευκρινίζουμε ότι δικαίωμα υπογραφής έχουν ΟΛΟΙ ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, εργοδότη – φορέα, δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα, μέλη της οικογένειας μας κλπ.

Η συλλογή υπογραφών για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού γίνεται παράλληλα με την οργάνωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων, που πρέπει να συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, μαζικότητα και αποφασιστικότητα.

Υπόγραψε ΕΔΩ

https://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-asfalistika/ergasiaka-ypallilwn-ota/somateia-dimon-mazeyoyn-ypografes-gia-tin-epanafora-toy-13oy-amp-14oy-misthoy/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks