-
Αρχική > kastoria365 > «Οι γιατροί μου ανακοίνωσαν ότι η σύζυγός μου έχει 6 μήνες ζωής» – Επέλεξε να το κρατήσει μυστικό και πήγαν στον μήνα του μέλιτος

«Οι γιατροί μου ανακοίνωσαν ότι η σύζυγός μου έχει 6 μήνες ζωής» – Επέλεξε να το κρατήσει μυστικό και πήγαν στον μήνα του μέλιτος

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Νέα θεραπεία μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο θανάτου – Ποιον τύπο αφορά

Η γυναίκα του έδινε μάχη με τον καρκίνο των ωοθηκών και ο γιατρός του ανακοίνωσε τα νέα: «Έχει έξι μήνες ζωής», είπε και ο 31 ετών Taylor κατέρρευσε.

«Δεν γινόταν να της το πω»

Από την αγάπη που ένιωθε για τη γυναίκα του, ο Taylor αποφάσισε να κρατήσει τη διάγνωση μυστική από τη γυναίκα του και να χαρούν το ταξίδι του μέλιτος.

Ο άνδρας περιγράφει: «Έχασα την ψυχραιμία μου. Ο γιατρός με παρηγορούσε. Δεν γινόταν να της το πω. Έπρεπε να βρω τη δύναμη. Να μπω στην αίθουσα αναμονής και να την αντικρίσω, ξέροντας ότι θα πεθάνει».

Η Haley ήταν 22 ετών και διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου των ωοθηκών, μόλις δύο μήνες πριν από τον γάμο τους. Στην αρχή βρέθηκε ένας όγκος στο στομάχι της, για τον οποίο οι γιατροί πίστευαν ότι είναι κύστη.

«Μου πρότεινε ν’ ακυρώσουμε τον γάμο»

Εν αναμονή της ζοφερής θεραπείας και της ημέρας τους γάμου τους, η Haley έβαλε προτεραιότητα τον άνδρα της. Ο Taylor αφηγείται: «Με κοίταξε και μου είπε: αν θέλεις ν’ ακυρώσουμε τον γάμο και να παντρευτείς κάποια άλλη, δεν με πειράζει. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον αλλά σίγουρα θα είναι γεμάτο από ιατρικές επισκέψεις, πόνο και θλίψη. Αν έχεις αλλάξει γνώμη, δεν πειράζει».

«Μου ράγισε την καρδιά και τη ρώτησα αν μου κάνει πλάκα. Δεν έχω σκοπό να πάω πουθενά, μαζί θα είμαστε μέχρι το τέλος», περιγράφει ο άνδρας στο podcast MD.

Η Haley ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Έχασε όλα της τα μαλλιά και, στον γάμο, ήταν με περούκα. Δεν ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και τότε, ο Taylor πήγε μόνος του στον γιατρό.

Έντρομος από τα νέα, ο Taylor πήγε στον πατέρα του να βρει υποστήριξη. «Χτύπησα την πόρτα, άνοιξε ο πατέρας μου και, κυριολεκτικά κατέρρευσα μέσα στην αγκαλιά του, κλαίγοντας, ουρλιάζοντας», περιγράφει ο άνδρας.

«Άρχισε και ο πατέρας  μου να κλαίει. Μείναμε στην εξώπορτα και κλαίγαμε με λυγμούς. Ήξερα ότι θα πέθαινε, δεν υπήρχε αμφιβολία».

Ο Taylor, από το Τέξας, ακολούθησε το σχέδιό του και εξακολουθούσε να κρατάει το μυστικό του ακόμη και όταν επέστρεψαν από το ταξίδι τους.

Όταν γύρισαν, η Haley έκανε χειρουργείο, όπου της αφαίρεσαν τις ωοθήκες, με αποτέλεσμα να της έρθει η εμμηνόπαυση στα 23 της και στερώντας της οριστικά τη δυνατότητα να κάνει παιδιά.

«Θρηνούσε, ήταν γεννημένη μητέρα», σημειώνει ο Taylor.

Θυσία από αγάπη

Το 2019, μια φίλη του ζευγαριού, πρότεινε να γίνει παρένθετη μητέρα, αν και ήξερε ότι ο χρόνος της Haley ως μαμάς μπορεί να ήταν σύντομος.

Ο Taylor σημειώνει: «Ήξερα ότι η Haley ήθελε να γίνει μητέρα. Είχα της επιφυλάξεις μου γιατί είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο ότι μπορεί να έμενα μόνος μου. Ήθελε πάντα κορίτσι, εγώ ήθελα αγόρι».

Το πιο υγιές έμβρυο ήταν κορίτσι. Γνωρίζοντας όμως η Haley πόσο πολύ ήθελε ένα αγόρι ο άνδρας της, έκανε τη θυσία.

«Με κοίταξε και μου είπε: ‘Δεν μπορώ να σου κάνω παιδιά, όμως θα σου χαρίσω ένα αγόρι’», είπε ο Taylor στο podcast “Unplanned”. Ο γιος τους, o Weston, γεννήθηκε το 2019, όπως, λίγους μήνες μετά, η υγεία της Haley επιδεινώθηκε. Τα επόμενα χρόνια, μέχρι τον Ιούλιο του 2023, η γυναίκα συνέχισε να παλεύει, μέχρι που, στα 30 της, πέθανε.

Ο Taylor θυμάται καθαρά τις τελευταίες στιγμές της οικογένειας.

«Ήμασταν όλοι γύρω της, την κοιτούσαμε. Εκείνη μας έβλεπε με ένα ύφος, σαν να έλεγε. Αυτό ήταν; Τέλος;», περιγράφει.

«Λίγες ώρες μετά, σκέφτηκα ότι έπρεπε να εξηγήσω στον γιο μου, για τελευταία φορά, ότι η μαμά θα πάει στον παράδεισο. Εκείνος μου είπε, ‘ναι, το ξέρω’’. Τον κρατούσα από το χέρι και η Haley κοιμόταν».

Ήρεμη και, νιώθοντας την παρουσία του άνδρα και του τετράχρονου γιου της, η Haley είπε τις τελευταίες της λέξεις.

«Ξύπνησε και κοίταξε τον Weston. Εκείνος της είπε ‘σ’ αγαπάω, μαμά’. Εκείνη του απάντησε, ‘και εγώ Weston’. Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια».

Φωτογραφία: Freepik

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks