-
Αρχική > Τοπικά νέα > Γνωρίζοντας την Καστοριά Μια πόλη πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου.

Γνωρίζοντας την Καστοριά Μια πόλη πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου.

Γνωρίζοντας την Καστοριά
Μια πόλη πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου. Όμως το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να πάμε στην Καστοριά και να μαγευτούμε από το φθινοπωρινό σκηνικό των πεσμένων κίτρινων φύλλων δίπλα στη λίμνη, κάνοντας έναν παραλίμνιο περίπατο.
Θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Ντολτσό, με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα παραδοσιακά σπίτια της Καστοριάς. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, που αποτελεί κόσμημα για όλο το νομό της Καστοριάς. Υπάρχουν όμως κι άλλα αξιόλογα μουσεία που αξίζουν την προσοχή μας, όπως το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, αλλά και το Λαογραφικό Δεληνάνειο Μουσείο.
Δεν θα παραλείψουμε να σας γνωρίσουμε τη σπηλιά του Δράκου. Το σπήλαιο που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης, ενώ δίπλα από τη σπηλιά, είναι χτισμένο πάνω στα βράχια το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.
Η πόλη διαθέτει και ενυδρείο. Μάλιστα, είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων. Στον οδικό άξονα που συνδέει την Καστοριά με τις Πρέσπες, βρίσκονται τα Κορέστεια ή, αλλιώς, πλίνθινα χωριά. Τα σπίτια φτιάχνονταν με νερό, άχυρο και λάσπη από κοκκινόχωμα. Δυστυχώς έχουν αφεθεί σήμερα στο έλεος του χρόνου.
Φυσικά, όπως και σε κάθε ταξίδι άλλωστε, θα σας παρουσιάσουμε βιβλία με φόντο την Καστοριά.
Ελάτε μαζί μας και σε αυτό το ταξίδι. Έχουμε να δούμε και να μάθουμε πολλά.

Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών 

Top
Enable Notifications OK No thanks