-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Καστοριά : Μικρή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο (φωτογραφίες – βίντεο )

Καστοριά : Μικρή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο (φωτογραφίες – βίντεο )

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι  μπροστά στην ΠΕ Καστοριάς οι εκπαιδευτικοί της ΠΕ Καστοριάς  ωστόσο Μικρή ήταν ξανά η συμμετοχή τους

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς χαιρετίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Με μία πρωτοφανή ενέργεια στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ο Υπουργός Παιδείας προσέφυγε χτες στα δικαστήρια, επικαλούμενος τον Ν. Χατζηδάκη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή απεργία της ΔΟΕ. Κάτι που κανένας υπουργός παιδείας δε διανοήθηκε να κάνει τα τελευταία 25 χρόνια. Η απόφαση για την προσφυγή δεν είναι μόνο απόφαση του υπουργού παιδείας, αλλά της Κυβέρνησης συνολικά, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τις κάμψει. Αυτό ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Ο αυταρχισμόςΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Έχουμε φωνή και δύναμη όλοι & όλες μαζί!!!

Γι’ αυτό σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

Γι’ αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια. Απαιτούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας!!! Να επιστραφεί άμεσα ο 13 ος – 14 ος μισθός και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα.
  • Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και το ωράριο των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων σχολείων με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

εξασφάλιση των αναγκαίων όρων στην εκπαίδευση, με τους οποίους οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μορφώσουν τους/τις μαθητές/τριες. Είναι απαράδεκτο να προχωρήσει η υπόλοιπη σχολική χρονιά με συμπτύξεις τμημάτων, με υποβαθμίσεις σχολείων και εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών να παραμένουν ακάλυπτα ακόμα και τώρα. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση». Απαντάμε δυναμικά απέναντι στα πειθαρχικά και τις άδικες διώξεις.

Απέναντι στην οξυμένη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας προτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Μόνο ο συλλογικός δρόμος, η ενότητα στον αγώνα, η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και νίκες, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Αγωνιζόμαστε για Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση & διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ!!!

Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα, τον κλιμακώνουμε, τον μορφοποιούμε σε δράσεις κινηματικές, διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας ουσιαστικές!!!

Top
Enable Notifications OK No thanks