(είχα πολλά χρόνια να φάω αυτό το κομμάτι μοσχαριού και είπα να πάρω τώρα , συνήθως παίρνω ελιά.. Αν με ρωτήσεις, σίγουρα προτιμώ ελιά 100%, μου φαίνεται πολύ πιο τρυφερό και πολύ νοστιμότερο κομμάτι)
Στη χύτρα σε λίγο λάδι σωταρω το κρέας και προσθέτω ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, βάζω 350 μλ χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πρέζα από μπαχαρι γαρίφαλο κανέλα, μισό κγ ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Στα 30-35 λεπτά όταν ανοίξω την χύτρα, βάζω απευθείας στο ταψάκι μου το κρέας με όλο το ζουμί και προσθέτω μισό πακέτο κριθαράκι χονδρό.. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 .. Το βγάζω και το αφήνω με αρκετό ζουμί γιατί όσο κρυώνει δένει κι άλλο.. Βάζω και μία κουταλιά βούτυρο
Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής)
Γίνετε μέλος