-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Τουριστικός προορισμός η Καστοριά για το τριήμερο 28η Οκτωβρίου  – Εφημερίδα Καστοριανή Εστία ( έρευνα βίντεο Δώρα Κωτσοπούλου )

Τουριστικός προορισμός η Καστοριά για το τριήμερο 28η Οκτωβρίου  – Εφημερίδα Καστοριανή Εστία ( έρευνα βίντεο Δώρα Κωτσοπούλου )

Πληρότητα στα ξενοδοχεία  και στα καταλύματα της περιοχής  μας εν όψει της 28 ης Οκτωβριου περιόδου 

         Αυξημένες είναι φέτος  οι κρατήσεις  για το τριήμερο 28η Οκτωβρίου  στα  ξενοδοχεία και στα τουριστικά καταλύματα   της περιοχής μας . Μάλιστα  οι κρατήσεις  έχουν εκδηλωθεί  εδώ και καιρό , αποτυπώνοντας τη μεγαλύτερη διάθεση των Ελλήνων να ταξιδέψουν εντός των συνόρων και ειδικά προς την περιοχή μας .

                                                                                                              Διασφαλίζουμε  άνετη και ευχάριστη διαμονή   

Τρεις ημέρες απομένουν  για την 28η Οκτωβρίου   και οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Καστοριά  αλλά και σ’ όλο το Νομό προσπαθούν ήδη να βγάλουν τα πρώτα  συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι φέτος σχετικά με την κίνηση επισκεπτών στην περιοχή μας, απ’ την οποία θα εξαρτηθεί  η γενικότερη οικονομική δραστηριότητα αυτής της περιόδου.

Πάντως οι ξενοδόχοι της Π.Ε Καστοριάς και όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, είναι αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα και να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να δελεάσουν τους επισκέπτες. Μάλιστα οι επαγγελματίες πλέον βάζουν νερό στο κρασί τους, προσπαθώντας να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στον επισκέπτη και να μην τον βλέπουν σαν …πορτοφόλι.

Εξάλλου, όσοι προγραμματίζουν χειμερινές διακοπές, αναζητούν πλέον πιο φτηνές και συμφέρουσες για την τσέπη τους λύσεις. Όπως δήλωσε στη ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ  ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων της ΠΕ Καστοριάς κ Σιδέρης Σμαρόπουλος . « Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους επισκέπτες ιδιαίτερα δελεαστικά πακέτα, χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την άνετη και ευχάριστη διαμονή τους»

Θετικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την τουριστική περίοδο 

Όσον αφορά τώρα στις κρατήσεις για την 28η Οκτωβρίου  όπως δήλωσε  ο  κ.Σμαρόπουλος , θετικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την τουριστική περίοδο καθώς  οι κρατήσεις  στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα  άγγιξαν   το 97 %,. Σύμφωνα πάντως με τον  ίδιο  η τουριστική κίνηση  είναι καλύτερη από πέρσι προς σε αυτή την κατεύθυνση  συμβάλουν και οι ημερομηνίες καθώς οι επισκέπτες  θα  προτιμήσουν να κάνουν τετραήμερες  διακοπές. « Η αυξημένη πληρότητα   δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην περιοχή μας, καθώς αισιοδοξούν για διεύρυνση της καλής τουριστικής περιόδου. Πέρα όμως από αυτά και εμείς οι  επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν  τον τομέα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη  βαρύτητα στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών  » εξηγεί ο κ Σμαροπουλος .

Η  βυζαντινή αρχόντισσα τα τελευταία χρόνια έκανε άλμα στον τουρισμό 

Πάντως η Καστοριά, αποτελεί φέτος  μαζί με την Αράχωβα, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα, το Καρπενήσι και τη Φλώρινα, έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς  της χώρας μας, καθώς η βυζαντινή αρχόντισσα την τελευταία χρόνια  έκανε ένα άλμα στον τουρισμό.

Ανανεωμένη, με ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά και με κρατήσεις, κι έντονη νυχτερινή ζωή, η Καστοριά είναι και φέτος ό,τι πρέπει για μια απόδραση  και μια από τα πιο πολυσύχναστα ορεινά τουριστικά θέρετρα. Η πόλη της λίμνης καθρεφτίζει με αυταρέσκεια την όψη της στα ήσυχα νερά της λίμνης Ορεστιάδας, κι εκείνα αντανακλούν την γοητεία και την αρχοντιά της εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Νότια και βόρεια παραλία, βυζαντινές εκκλησίες δίπλα σε πολυκατοικίες, παλιά αρχοντικά –άλλα αναστυλωμένα, όμορφα ξενοδοχεία, άλλα κτισμένα, δίπλα στη λίμνη, άλλα σε γραφικά μέρη,  καφετέριες, εμπορικά μαγαζιά κι εναλλακτικά καφενεία συνθέτουν την εικόνα της πόλης, μας, η οποία μαζί με τα πλούσια μνημεία της αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών .

Φυσικά, με τέτοιες ομορφιές άλλα και με μια πλούσια πολιτιστική  κληρονομία, όπως είναι η σπηλιά του δράκου, ο λιμναίος οικισμός, κ.λπ. δεν θα υπάρχει επισκέπτης  που να μην εκδηλώσει την επιθυμία να επισκεφτεί την περιοχή μας .

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks