-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Σάκη!!! Χαιρετίσματα σε όλη την όμορφη γειτονιά του παραδείσου

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Σάκη!!! Χαιρετίσματα σε όλη την όμορφη γειτονιά του παραδείσου

Δεν προλαβαίνεις να βγεις έξω να πιεις μια γουλιά καφέ, μια γουλία χυμό, μια μπύρα, ένα τσίπουρο και σκάει δίπλα σου η ωρολογιακη βόμβα…. Ναι πήγε να βρει τους φίλους του που αποδημησαν νωρίτερα αφήνοντας όλους στην λεγόμενη πιάτσα του χωριού της Κορησού φτωχότερους…. Αμέτρητες οι διηγήσεις του από τα χρόνια που δούλευε σερβιτόρος στην σκληρή ξενιτιά της Γερμανίας….τα χρόνια του Αχίλλειον(μετέπειτα Giorgio in), για τις νεανικές περιπέτειες, για τα θρυλικά μπουζουξιδικα με τα περιβόητα πιάτα που έσπαγαν στην πίστα…. ιστορίες μέχρι και από το Ιερό βήμα της Εκκλησίας όταν θήτευσε ως παπαδάκι δίπλα στον Ιερέα πατέρα του Παπαδαμιανο!!!

Λυπάμαι πολύ καθως είχα την ευκαιρία για αρκετά χρόνια να τον ζήσω από κοντά(περίπου μία δεκαετία 2010 – 2020) ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με καλή ψυχή, άφθονο χιούμορ… και ντόμπρος…. Ότι σκεφτόταν στο έλεγε εκείνη την στιγμή είτε σου άρεσε είτε όχι…. Δεινός ψαράς που πάντα την όποια ψάρια του την διένεμε στον κόσμο αποτελώντας για αυτόν την μεγαλύτερη ευχαρίστηση του!!!

Ο Αθανάσιος Γούσης, ο Σάκης του Πάπα…. Ο Ποπες της Κορησού όπως συνηθίζαμε να τον φωνάζουμε!!! Αξέχαστες θα παραμείνουν οι Παρασκευές όταν μαζεύονταν όλη η παρέα και πραγματοποιούνταν τα θρυλικά τσιμπούσια στην καφετέρια του Φίλιππα….

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Σάκη!!! Χαιρετίσματα στον Χρήστο, στον Γιώργο, στον Φώτη, στον Φίλιππα, στον Θόδωρο, στον Τσιλιο και σε όλη την όμορφη γειτονιά του παραδείσου…. Πιείτε ένα ποτήρι στην υγεία μας!!

Tasos Themelis

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks