-
Αρχική > πρωτοσέλιδα > Λαζαρος Ζήσης : Εκτιμώ  ότι η αγορά, θα κινηθεί λίγο περισσότερο μόλις κρυώσει ο καιρός (Δώρα Κωτσοπούλου )

Λαζαρος Ζήσης : Εκτιμώ  ότι η αγορά, θα κινηθεί λίγο περισσότερο μόλις κρυώσει ο καιρός (Δώρα Κωτσοπούλου )

ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ:

Όμως φθηνότερο σε σχέση µε πέρυσι  είναι το πετρέλαιο θέρμανσης

Χωρίς προβλήματα και δειλά- δειλά , ξεκίνησε την Τρίτη  15 Οκτωβρίου, η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά. H ανησυχία είναι έκδηλη καθώς η τιμή μπορεί να είναι  πιο χαμηλή  από πέρσι  ωστόσο  παραμένει υψηλή  γεγονός που θα επιβαρύνει  τους καταναλωτές οι οποίοι θα κληθούν στη δύσκολη οικονομική περίοδο, που βιώνει η  χώρα μας, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη τους.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Ο χειμώνας έχει κάνει πια την εμφάνιση του με τις χαμηλές θερμοκρασίες, οσονούπω περιμένουμε και τα πρώτα χιόνια, ενώ τα καλοριφέρ δουλεύουν πλέον σε μόνιμη βάση. Η τιμή ανά λίτρο φλερτάρει με τα 120 λεπτά και αυτή η συγκυρία είναι η χειρότερη δυνατή. Έντονη ωστόσο είναι και η ανησυχία όλων εάν η τιμή αυτή αυξηθεί τους προσεχείς μήνες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν τη ξυλόσομπα στο υπόγειο. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι ο χειμώνας στην περιοχή μας είναι και μακρύς και βαρύς για ένα μέσο καστοριανό σπίτι που καταναλώνει 3-4 τόνους,  ίσως το ύψος του τιμήματος  θα είναι δυσβάστακτο, καθώς  φέτος τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν  με επιπλέον κόστος της τάξης των 280 έως 360 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα βέβαια µε τη γεωγραφική περιοχή..

Η ζήτηση  θα αυξηθεί  περισσότερο μόλις κρυώσει ο καιρός

Όσον αφορά τώρα στο νομό Καστοριάς, σύμφωνα με τον  πρόεδρο των  βενζινοπωλών  κ. Λαζαρο Ζήση από την πρώτη ημέρα διάθεσης πετρελαίου στην αγορά του νομού Καστοριάς, κύλησαν όλα ομαλά, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η τιμή είναι πιο φθηνή από πέρυσι “Εκτιμώ  ωστόσο ότι η αγορά, θα κινηθεί λίγο περισσότερο μόλις κρυώσει ο καιρός και  φυσικά οταν πληρωθεί και το επίδομα σε αυτούς που το δικαιούνται “

Ενα είναι σίγουρο, ότι το ενδιαφέρον και οι παραγγελίες των καταναλωτών είναι περιορισμένες , καθώς οι περισσότεροι διαθέτουν αποθέματα στις δεξαμενές από την προηγούμενη χρονιά. Οι παραγγελίες εξαρτώνται και από την κατανάλωση, δηλαδή από τον καιρό

Πάντως, οι βενζινοπώλες αναμένουν ότι οι καταναλωτές φέτος λόγω του γενικότερου κλίματος θα είναι έτσι κι αλλιώς συγκρατημένοι.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks