-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μήνυμα της βουλευτή Μαρίας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Μήνυμα της βουλευτή Μαρίας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

         

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού η 25η Οκτωβρίου και η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«25 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού!

Οκτώβριος, ο μήνας που έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και αντιμετώπισης για τη νόσο.

Η σκέψη μας είναι σε όλες αυτές τις μαχήτριες και τις οικογένειές τους, που με γενναιότητα δίνουν το δικό τους δύσκολο αγώνα ζωής!

Ο καρκίνος του μαστού, όπως και κάθε μορφή καρκίνου, έχει ένα μεγάλο εχθρό: την πρόληψη! Κι έναν σύμμαχο: την αμέλεια!

Η έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση σώζει ζωές. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουμε κάνει προτεραιοποίησή μας την πρόληψη!

Στη χώρα μας ήδη υλοποιείται το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού “Φώφη Γεννηματά”, που απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 45- 74 ετών.

Για πρώτη φορά, η Πολιτεία υπενθυμίζει στην κάθε γυναίκα τη σημασία της πρόληψης και της αυτοφροντίδας και τη φέρνει κοντά στο γιατρό, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από τις δομές δημόσιας υγείας και είναι δωρεάν, ώστε να μην υπάρχει κόστος και ταλαιπωρία.

Η δημόσια υγεία είναι υπόθεση όλων μας και ξεκινά από την ευαισθητοποίηση και φροντίδα της καθεμιάς και του καθενός μας. Σε αυτόν τον αγώνα, είμαστε όλες και όλοι ενωμένοι!».

 

 

 

https://www.facebook.com/maria.antoniou.7906/videos/402966249535897?locale=el_GR

Top
Enable Notifications OK No thanks