-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Αμύνταιο: Νέα στοιχεία – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο

Αμύνταιο: Νέα στοιχεία – Πώς έγινε η μαζική δηλητηρίαση από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο

σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ένας 55χρονος. Το ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε η διαρροή, είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν απο ένα μήνα.

Σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα σημειώθηκε σε νέο ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου, Αμυνταίου, όπου 14 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης ένας 55χρονος.

Ένα 55χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. Είχε πάει για τριήμερο στην περιοχή της Φλώρινας και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο, ενώ σε καλή κατάσταση νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους αλλά τέσσερα άτομα. Οι υπόλοιποι παραμένουν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος, οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται από το περιστατικό στο Λιμνοχώρι είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς, 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης απο αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ Αμυνταίου.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο όπου σημειώθηκε η διαρροή, είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν απο ένα μήνα.

https://www.dnews.gr/eidhseis/ellada/495939/amyntaio-nea-stoixeia-pos-egine-i-maziki-dilitiriasi-apo-diarroi-monokseidiou-tou-anthraka-se-ksenodoxeio

Top
Enable Notifications OK No thanks