-
Αρχική > Τοπικά νέα > Με πρωτοβουλία της βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου η ενημερωτική εκδήλωση για την αναγκαιότητα ανάκλησης απαλλοτριώσεων σε ορεινούς οικισμούς του Γράμμου (Φωτογραφίες )

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου η ενημερωτική εκδήλωση για την αναγκαιότητα ανάκλησης απαλλοτριώσεων σε ορεινούς οικισμούς του Γράμμου (Φωτογραφίες )

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Αναγκαιότητα ανάκλησης απαλλοτριώσεων σε ορεινούς οικισμούς του Γράμμου”, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στους Μανιάκους Καστοριάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Κτηματολογίου, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Τρίτης Ηλικίας Ιωάννης Γκόγκας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας και Υπηρεσίας Δόμησης Αθανάσιος Ρήμος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακοί παράγοντες και κάτοικοι των ορεινών οικισμών του Γράμμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενδελεχής ενημέρωση σχετικά με την αναγκαιότητα ανάκλησης των απαλλοτριώσεων στις συγκεκριμένες περιοχές καθώς και τον τρόπο επίλυσης αυτού του σημαντικού ζητήματος, το οποίο αφορά ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων των ορεινών οικισμών του Γράμμου και χρονολογείται από το 1923, καθώς προέκυψε από αποφάσεις προ 100 ετών του τότε Υπουργείου Γεωργίας.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου, «επίκειται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, με το οποίο αίρονται οι περιορισμοί που βασίζονται σε αποφάσεις του 1923 και του 1925 και τα Υπουργεία Οικονομικών και  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποδοθούν τα εν λόγω αγροκτήματα στους δικαιούχους που έχουν τη χρήση τους. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, οι οποίοι κατανόησαν τη βαρύτητα και τον επείγοντα χαρακτήρα του ζητήματος, για την άμεση ανταπόκρισή τους και το ενδιαφέρον τους για την αποτελεσματικότερη διευθέτησή του βάσει των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων των χωριών του Γράμμου».

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks