Τα κινητά μας, ιδιαίτερα οι θήκες μας, σε καθημερινή βάση ακουμπούν σε πολλές επιφάνειες, μαζεύοντας πολλά βακτήρια, οπότε σημαντικό είναι να τις καθαρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο καθαρισμός τους είναι μια εύκολη υπόθεση που μπορεί να γίνει με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας.

Ξεκινώντας, γεμίστε ένα μπολ με νερό, βάλτε μέσα λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων, βγάλτε τη θήκη από το κινητό και τοποθετήστε την μέσα.

Πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, βουτήξτε την μέσα στο νερό και τρίψτε την θήκη, εσωτερικά και εξωτερικά, με προσοχή. Εάν σας δυσκολεύουν οι γωνίες, χρησιμοποιήστε μπατονέτες. Στη συνέχεια, αφήστε την θήκη να στεγνώσει για περίπου μια ώρα και μετά χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανάκι σκουπίστε την.

Επίμονοι λεκέδες

Σε πολλές περιπτώσεις, η θήκη μπορεί να έχει πιο επίμονους λεκέδες που δεν βγαίνουν τόσο εύκολα. Τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Απλώστε την σόδα πάνω από το σημείο που θέλετε, βάλτε ελάχιστο νερό και τρίψτε το με την οδοντόβουρτσα. Ύστερα, ξεπλύνετε την θήκη και αφήστε την να στεγνώσει, όπως και πριν.Απολύμανση

Για την απολύμανση της θήκης σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό οινόπνευμα ή κάποιο προϊόν που έχει βάση την αιθυλική αλκοόλη. Βάλτε σε ένα καθαρό πανί το προϊόν και τρίψτε την επιφάνεια της θήκης. Εάν έχετε σπρέι, ψεκάστε το κατευθείαν πάνω στην θήκη. Τέλος, αφήστε την να στεγνώσει καλά, για να μην μπει κάποιο από το προϊόν στο κινητό. Όταν πλέον είναι καθαρή και στεγνή, μπορείτε να τοποθετήσετε την θήκη πίσω στο κινητό σας.