-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μήνυμα της Βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα της Βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 «28 Οκτωβρίου 1940: Η μέρα που οι Έλληνες στρατιώτες ξεκίνησαν την επική τους “πορεία προς το μέτωπο, με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι από τη λάσπη, όπου, φορές, εκαταβούλιαζε ίσαμε το γόνατο” και μαζί τους ακολούθησε ένα ολόκληρο έθνος, με απαράμιλλη γενναιότητα και θάρρος.

Με ανίκητο όπλο την ατρόμητη ψυχή τους, αψήφισαν τον κίνδυνο, αναφώνησαν το βροντερό “ΟΧΙ” και αντιστάθηκαν στον κατακτητή, που υπερτερούσε σε οπλισμό, αλλά όχι σε σθένος. Και κατόρθωσαν το ακατόρθωτο! Τη μεγαλειώδη νίκη!

Κι όπως περιγράφει ο κορυφαίος νομπελίστας ποιητής, έφεδρος ανθυπολοχαγός στο αλβανικό μέτωπο, Οδυσσέας Ελύτης, “είδα στο πρόσωπο των στρατιωτών μου τη λάμψη που είναι ικανός ο Ελληνισμός ν’ αναδύσει όταν πιστεύει στο δίκιο του”.

Κι αυτό ακριβώς είναι το ηχηρό και ισχυρό μήνυμα της σημερινής Εθνικής Επετείου: αυτή η πολύτιμη παρακαταθήκη να είναι ο φωτεινός φάρος και ο οδηγός στη δική μας πορεία, όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων με ενότητα και ομοψυχία, προς ένα λαμπρότερο μέλλον για την πατρίδα μας. Για την Ελλάδα της προόδου, της ανάπτυξης, της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας, αναφωνώντας τα δικά μας σύγχρονα “ΟΧΙ” όπου και όποτε χρειαστεί.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Χρόνια πολλα Ελλάδα!»

Top
Enable Notifications OK No thanks