500 γρ. φαρίνα χωρίς γλουτένη ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΊΟΥ
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. γάλα
Βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
350 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το γάλα και στη συνέχεια τη φαρίνα χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα, (χρησιμοποίησα Νο. 22 -23), βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με φαρίνα χωρίς γλουτένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160°C για 55′ περίπου, μου πήρε 1:03′).
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10′, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Είναι ένα κέικ που δεν μοιάζει με το κέικ που ξέρουμε, είναι ανάλαφρο και αέρινο και ντελικάτο.
Τα βασικά συστατικά της φαρίνας είναι άμυλο καλαμποκιού, και πατάτας, αλεύρι καλαμποκιού, αλεύρι ρυζιού και είναι αυτά που του προσδίδουν αυτή την υφή.
Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.