Υλικά
-μοσχάρι 1 κιλό σε μπουκιές από ελιά
-κρεμμύδι 3 ψιλοκομμένα
-καρότο 2 σε ροδέλες
-μανιτάρια 1 κονσέρβα κομμένα
-δάφνη 2 φύλλα
-μπαχάρι 3 κόκκους
-κορν φλάουρ 2 κουταλιές της σούπας καλά γεμάτες
-λεμόνι χυμό από 2
-αλάτι κατά βούληση
-πιπέρι κατά βούληση
-ξύδι 1-2 κουταλιές της σούπας
-κρασί 1 ποτήρι του κρασιού σχεδόν γεμάτο
-ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα είναι να σοτάρουμε το κρέας σκέτο σε μία κατσαρόλα ώστε να στεγνώσει από τα υγρά του.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας ξύδι, ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μανιτάρια.
Αφού σοτάρουμε για ακόμα λίγο, ρίχνουμε το κρασί και σβήνουμε με αυτό.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους του μπαχαριού.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι.
Οταν το φαγητό είναι έτοιμο, ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, κουνάμε ελαφρώς ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Το φαγητό σερβίρεται με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Η Συνταγή/φώτο είναι από την κ. Gogo Samiou–ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή/φώτο είναι από την κ. Gogo Samiou–ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ