Έτσι ακριβώς! Αποφάσισα να την δοκιμάσω κι εγώ διότι η φωτογραφία ήταν ιδιαίτερα δελεαστική και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έμεινε τίποτα για το βράδυ. Πάντως ήταν πάρα πολύ νόστιμη και ανήκει στις συνταγές που θα κάνω ξανά.
Υλικά
-μισό πακέτο μακαρόνια Νο. 5, βρασμένα και στραγγισμένα
-2 κούπες γάλα
Για τη γέμιση:
-5 αυγά χτυπημένα
-λίγο λάδι ή βούτυρο
-1 γιαούρτι
-διάφορα τυριά σε ποσότητα που επιθυμούμε, (κατά προτίμηση φέτα, κεφαλοτύρι, ρεγγάτο)
Για το φύλλο:
-400 γρ. αλεύρι γοχ.
-λίγο αλάτι
-1 κ. ξύδι
-3 κ. λάδι
-Νερό όσο χρειάζεται για μαλακή ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια, τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή του φύλλου. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω και στην συνέχεια ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε 3 μπάλες, τις οποίες ανοίγουμε σε φύλλα.
Στρώνουμε τα 2 φύλλα κάτω σε ένα ταψί, αδειάζουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση με τα μακαρόνια και καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, με 2 κoύπες γάλα.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά, έως ότου να πάρει χρώμα.
Η Συνταγή/ Φώτο είναι από την κ. Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!