Μοσχομυρίζει όλη η κουζίνα φρέσκο ψωμί – η ωραιότερη μυρωδιά όταν ψήνουμε!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα μπολ βάζω 1 μαγιά νωπή, (25 γρ.) και 1 ξηρή μαγιά, (9 γρ.), 1 κτσ. ζάχαρη, 400 ml. χλιαρο νερό, ανακατεύω να διαλυθούν οι μαγιές.
Κοσκινίζω 550 γρ. αλεύρι γοχ. και το ρίχνω κουταλιά- κουταλιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Πρόσθεσα 1 κτγ. αλάτι και ανακάτεψα για δύο λεπτά.
Σκέπασα για μια ώρα να φουσκώσει.
Αδειασα τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, την πασπαλίζω αλεύρι, κάνω τραβήγματα γύρω- γύρω και δίνω το σχήμα.
Σε λαδωμένη φόρμα 22 εκ. μεταφέρω το ψωμάκι με τα κλεισίματα του προς τα κάτω.
Πασπαλίζω αλεύρι,το χαράζω και το σκεπάζω για μισή ώρα.
Ψήνω στους 190 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.