ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε ΄τα κυδώνια σας, τα κόβετε μπαστουνάκια, και τα ρίχνετε σε λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν
Αφού ετοιμάσετε τα καθαρισμένα κυδώνια σας, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Σε δυνατή φωτιά Πριν σβήσετε τη φωτιά θα προσθέσετε αμύγδαλο λευκό καθαρισμένο και δυο κλαράκια αρμπαρόριζα.
Αν δεν έχετε αρμπαρόριζα, θα ρίξετε 2 βανίλιες.το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
την επόμενη μέρα το βράζουμε για άλλα 10′ Το γλυκό δεν θα το δέσετε πολύ γιατί όταν αρχίζει να κρυώνει, δένει μόνο του
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ.
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 Κιλό κυδώνια κομμένα με το μαχαίρι σαν πατάτες
700 γρ ζάχαρη
Αμύγδαλα ασπρισμένα
Σταγόνες λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο ανθόνερο
2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό να βράσει για 15 λεπτά με 20 ,για να κάνει το κόκκινο χρώμα και να είναι σκληρό το κυδώνι το σβήνω κ την επόμενη μέρα το ξαναβράζω …Μόλις δέσει το γλυκό ρίχνω σταγόνες από μισό λεμονί, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο !!
Τα κυδώνια να να μην είναι πολύ ώριμα !
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.