-
Αρχική > Συνταγές > Αποθηκεύστε αυτή τη συνταγή για κέικ καρυδόπιτα γιατί θα την κάνετε συχνά!

Αποθηκεύστε αυτή τη συνταγή για κέικ καρυδόπιτα γιατί θα την κάνετε συχνά!

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν προσθέσετε λευκό γλασο γίνεται ωραιότατη βασιλόπιτα ή με μια γκανάς και ωραίο στολισμό γίνεται ενα ωραίο κέικ γενεθλίων…

Για 30 εκ.ταψί
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 5 αυγά + 1,5 κούπα ζάχαρη + 2 βανίλιες και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε 1 κούπα σπορέλαιο, μισή κούπα νερό, 200 γρ. γιαούρτι και 4 κουταλιές αλεύρι, (θα χρειαστούμε συνολικά 500 γρ.), χτυπάμε για 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε 1,5 κούπα καρύδια, μισή κούπα καρύδα άσπρη, 1 μπέικιν, 1 σφηνάκι κονιάκ, 1 κουταλιά κανέλα, μισό κουταλάκι γαρύφαλλο, λίγο μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο αλεύρι.

Ρίχνουμε σε ταψάκι που έχουμε βάλει αντικ. χαρτί, από πάνω ρίχνουμε λίγο καρύδι ή φιλέ αμύγδαλο.
Ψήνουμε 50 λεπτά σε 160 βαθμούς στον αέρα.

Όταν κρυώσει το τουμπαρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με καρύδι..

Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καρυδόπιτα .

Υλικά
Για τη καρυδόπιτα:

Ένα τέταρτο καρύδια αλεσμένα σε μικρά κομματάκια, (όχι σε σκόνη), στο μπλέντερ ή με πλάστη ανάμεσα σε 2 λαδόκολες ή στο Γουδί.
1 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη, (σκόνη)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
8 αυγά
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
2 κτσ. κανέλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 κτγ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερού νερό
1/2 λεμονιού το χυμό
1 στικ κανέλας

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα.

Στο μπολ με τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε όλα τα υλικά της συνταγής και στο τέλος και το μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με ΣΠΑΤΟΥΛΑ, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, για λίγη ώρα, έως ότου ενσωματωθούν τα υλικά και έχουμε έναν αφράτο χυλό. (Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και λίγη ώρα για να ΜΗΝ φύγει ο αέρας από τη μαρέγκα). Σε περίπτωση που ο χυλός μας είναι σφιχτός προσθέτουμε λίγο κονιάκ επιπλέον.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μεσαίο ταψί ή σε φόρμα του κέικ αφού βουτυρώσουμε τα τοιχώματα και τα καλύψουμε με αλεύρι και ψήνουμε τη καρυδόπιτα για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

Για το σιρόπι:

 

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε 6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Περιχύνουμε κρύο σιρόπι σε ζεστή καρυδόπιτα ή ζεστό σιρόπι σε κρύα καρυδόπιτα. Αφήστε το γλυκό στο ταψί 1 περίπου ώρα περίπου ή μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Μετά τη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με σαντιγί και καρύδια ή με παγωτό βανίλια.

Η Συνταγή είναι από Afroditi Milou – “ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli 🌺”.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks