Υλικά
-2 ζαχαρούχα γάλατα
-βιτάμ 150 γρ.
-3 κτσ. κακάο
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
-2 κτσ. κονιάκ
-2 μορφατ
-1 βανίλια
-1 μικρό γάλα κουτάκι ΝΟΥΝΟΥ
-2 σοκολάτες κουβερτούρα
-1 κτσ. μέλι
Για το στόλισμα
-τριμμένη σοκολάτα ή κερασάκια
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα το ένα ζαχαρούχο γάλα και το βιτάμ.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά το κακάο και κατόπιν τα θρυμματισμένα μπισκότα πτι μπερ και το κονιάκ.
Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά, αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα με τσέρκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της σαντιγί. Βάζουμε τις μόρφατ σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το δεύτερο ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από αυτόν τον χρόνο, βράζουμε για λίγο το κουτάκι με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ και μόλις γίνει χλιαρό προς ζεστό, ρίχνουμε στο κατσαρολάκι τις 2 σοκολάτες κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου να λιώσουν καλά, φτιάχνοντας έτσι την γκανάζ.
Κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα, ανακατεύουμε ακόμα λίγο και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
Μετά από 1 ώρα, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε την γκανάζ ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Προαιρετικά στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα ή με κερασάκια.
Η Συνταγή / Φώτο είναι από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ