-
Αρχική > Συνταγές > Ας φτιάξουμε μυρωδάτη και αφράτη μηλόπιτα – κέικ που είναι του 5 λέπτου

Ας φτιάξουμε μυρωδάτη και αφράτη μηλόπιτα – κέικ που είναι του 5 λέπτου

ΥΛΙΚΑ

4 αυγά
1 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια, (αν επιθυμείτε και μεγαλύτερα τα κομμάτια)
1 κτγ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το λάδι. Αφού γίνουν κρέμα, προσθέτω το αλεύρι που το έχω ανακατέψει με το μπέικιν.

Τέλος το μείγμα με τα μήλα, (στα οποία έχω βάλει την κανέλα, λίγο ζάχαρη κ λίγες σταγόνες λεμονιού) .

Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι και ρίχνω το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, (όχι πολύ μεγάλο). Ψήνω στους 170 βαθμούς, αέρα για περίπου 35 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τυροκουλουράκια που βολεύουν απίστευτα ως σνακ για το σχολείο .

463087063 10230398790986161 2893709957807929025 n

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
Λίγο μέλι
Μία πρέζα αλάτι
1 αυγό
1 ποτήρι σπορέλαιο
Και αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Παίρνω μπαλάκια και τα ανοίγω με τα δάχτυλα. Πρόσθεσα φέτα καί σε κάποια φέτα – κασέρι.

 

Επίσης κάποια τα έκανα σε γλυκιά εκδοχή, βάζοντας 2 κομματάκια κουβερτούρα.

 

462241375 10230398791946185 3063192480221020173 n

Αλείφω με κρόκο αυγού.
Ψήνω αέρα στους 170 μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις κεκάκια

462274257 10230398792706204 3448650816543712866 n

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(22 κομμάτια)

4 αυγά
1 σπορέλαιο
2 βανίλιες
1,5 φλ. ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Γάλα, (όχι κρύο)

Χτυπάω στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν η ζάχαρη και τα αυγά. Έπειτα, προσθέτω λάδι, ξύσμα, βανίλιες και εναλλάξ γάλα με αλεύρι.

Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζω τα θηκακια και ψήνω στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks