-
Αρχική > Ελλάδα > Προσοχή: Τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε

Προσοχή: Τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε

Υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε καθώς υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια.

Οι κίνδυνοι από την αναθέρμανση του φαγητού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των νεφρών.


Σπανάκι

Η Bala εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξαλικό οξύ, το οποίο είναι καλό να τρώγεται όταν είναι ωμό, αλλά αν το ξαναζεστάνετε, το οξαλικό οξύ μπορεί να γίνει «επικίνδυνο».


«Εάν τρώτε πολύ ξαναζεσταμένο σπανάκι και προσλαμβάνετε το οξαλικό οξύ σε υψηλές δόσεις, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης λίθων στα νεφρά. Περιέχει επίσης νιτρικά άλατα και αυτά θα μετατραπούν σε νιτρώδη όταν ξαναζεσταθεί κάτι που δεν πρέπει να συμβεί».

Δεν είναι ένα τρόφιμο, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξαναζεσταίνουν το τσάι τους. Σύμφωνα με την Bala, αν το ξαναζεστάνετε, «κάθε είδους αδρανή βακτήρια μπορούν να ενεργοποιηθούν».

Ρύζι


Σύμφωνα με την ειδικό, το μαγειρεμένο ρύζι περιέχει Bacillus cereus, το οποίο είναι ένα βακτήριο που συνήθως βρίσκεται στα λαχανικά και τα σπόρια και το οποίο είναι ανθεκτικό στη θερμότητα.

Το Bacillus cereus είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο το οποίο έχει την δυνατότητα να σε αρρωστήσει, αρκετά βαριά, σχεδόν με συμπτώματα μιας ίωσης.

Ωστόσο η ίδια ανέφερε: «Μπορεί να ξαναζεσταθεί, αν το αποθηκεύετε μέσα σε δύο ώρες μετά το μαγείρεμά του στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Αλλά αν μαγειρεύετε το ρύζι σας το πρωί το αφήνετε έξω και το αποθηκεύετε στο ψυγείο το βράδυ για να το φάτε την επόμενη μέρα, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να σχηματιστεί Bacillus cereus σε αυτό».

Προσοχή: Τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε

 

Top
Enable Notifications OK No thanks