Είναι όντως μία πολύ πετυχημένη συνταγή για κουραμπιέδες που χρειάζεται την προσοχή σου! Γίνονται αφράτοι και είναι πολύ νόστιμοι!
Υλικά
-700 γραμμάρια αιγοπρόβειο βούτυρο
-1 κρόκους αυγού
-1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
-3 βανίλιες
-1 κρασοπότηρο ζάχαρη άχνη
-200 γραμμάρια αμυγδαλα (χοντροκομμένα και καβουρδισμένα)
-1 κιλό αλεύρι γοχ.
Για το πασπάλισμα
-2 συσκευασίες ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε στο μίξερ για ένα τέταρτο το βούτυρο, προσθέτουμε στη συνέχεια τις βανίλιες, τον κρόκο του αυγού και την ζάχαρι άχνη.
Χτυπάμε στο μίξερ για άλλα 15 λεπτά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μίγμα τα αμύγδαλα, αφού πρώτα σταματήσουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε, και όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Οταν περάσει αυτός ο χρόνος, η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Παίρνουμε κομμάτια από την ζύμη, πλάθουμε τους κουραμπίεδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Οταν τους βγάλουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρι άχνη.
Η Συνταγή / Φώτο είναι από την κ. Ξένια Δάρρα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δες όμως ακόμα μία συνταγή για κουραμπιέδες με αμύγδαλα και ινδοκάρυδο, που σίγουρα δεν μένεις μόνο σε έναν !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για 2 ταψιά φούρνου
-300 γρ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, Κερκύρας, ή Ηπείρου σε βαζάκι, ή Φλώρα με βούτυρο, ή Lurpack
-120 γρ. άχνη ζάχαρη
-150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
-150 γρ. ινδοκάρυδο
-1 βανίλια
-1 σφηνάκι κονιάκ
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-350- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το πασπαλισα
-400 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάμε το βούτυρο για 20 λεπτά στο μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ινδοκάρυδο και δουλεύουμε με το χέρι τη ζύμη. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Δεν την ζυμώνουμε πολύ, αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και ζυγίζουμε να είναι 30 γρ. ο καθένας.
Ψήνουμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε χαρτί ψησίματος για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις βγούν τους τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”