-
Αρχική > kastoria365 > Τρίτη κατά σειρά ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών  του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας (φωτογραφίες )

Τρίτη κατά σειρά ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών  του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας (φωτογραφίες )

Τρίτη κατά σειρά ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν – UNEC.

Για την 3η κατά σειρά  ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Διεθνούς Διιδρυματικού-Διατμηματικού κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου»  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν – UNEC.

Στις 23 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η 3η ορκωμοσία των αποφοίτων μεταπτυχιακών φοιτητών του Διεθνούς Διιδρυματικού-Διατμηματικού κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» (Petroleumoilandgasmanagementandtransportation − M.Sc. MOGMAT), στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά.

Το M.Sc. MOGMAT διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής ως επισπεύδον Τμήμα, σε συνεργασία με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών  Οικονομικών σπουδών με έδρα την Κοζάνη και του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα τα Γρεβενά της Σχολής Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ),  σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (AzerbaijanStateUniversityofEconomics, UNEC).

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας απονεμήθηκαν κοινοί τίτλοι Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με τη συνυπογραφή των δύο πρυτάνεων σε 67 αποφοίτους του 2ου, 3ου 4ου και 5ου κύκλου σπουδών.

Με ιδιαίτερη χαρά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρύτανης Kαθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Διευθυντής M.Sc. MOGMAT Καθηγητής κ. Ευάγγελος Σίσκος υποδέχθηκαν τους καλεσμένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την ορκωμοσία: τον Πρύτανη του AzerbaijanStateUniversityofEconomics (UNEC) Kαθηγητή κ. AdalatMuradov, τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Αν. Καθηγητή κ. Ιωάννη Καπαγερίδη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Καθηγητή Ιωάννη Βελέντζα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγητή Ιωάννη Αντωνιάδη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αν. Καθηγητή Γρηγόριο Γιανναράκη,  τον Αν. διευθυντή του ΠΜΣ κ. Κων/νοΒατάλη Καθηγητή,  διδάσκοντες του ΠΔΜ και άλλων πανεπιστημίων,  την Α.Ε.  Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. ArifMammadov, τον επικεφαλής του γραφείου του Υπουργού Παιδείας του Αζερμπαϊτζάν κ. NijatMammadli, τη Βουλευτή του Ν. Καστοριάς κα  Μαρία Αντωνίου, το Βουλευτή  Β’ Θεσσαλονίκης κ. Φάνη Παππά,  τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, και τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη κ. Σοφοκλή Δανασσή – Αφεντάκη.

Στον χαιρετισμό τους οι δύο Πρυτάνεις  των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων Kαθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης  και ο Πρύτανης του AzerbaijanStateUniversityofEconomics (UNEC) Καθηγητής κ. AdalatMuradov χαιρέτησαν και ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους και σημείωσαν ότι το Διεθνές κοινό M.Sc. MOGMAT είναι το μοναδικό κοινό και διεθνές  μεταπτυχιακό που υπάρχει  και στα δύο πανεπιστήμια και είναι επιτυχής  η 10ετής ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του M.Sc. MOGMAT Καθηγητής Ευάγγελος Σίσκος,εκτός των συγχαρητηρίων για καλή σταδιοδρομία, συνεχάρη τους διπλωματούχους και   αναφέρθηκε στα εξής:

  • Η δεκαετής επιτυχής συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν στην διοργάνωση του M.Sc. MOGMAT αναδεικνύει τηδιμερή ακαδημαϊκή συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών.
  • Στην επανίδρυση και τη συνέχιση του M.Sc. MOGMAT το 2022 με νέα ονομασία «Διαχείριση και μεταφορά πετρελαίου, φ/α και υδρογόνου (Οil, GasandHydrogenmanagementandtransportation)».
  • Στη διεύρυνση της ακαδημαϊκής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων ΠΔΜ και UNEC με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Στη δυνατότητα συνεπίβλεψης διδακτορικών διατριβών, καθώς και στην κινητικότητα φοιτητών και καθηγητών μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.
  • Στο γεγονός ότι το μεταπτυχιακό M.Sc. MOGMAT είναι το πιο επίκαιρο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με την σημερινή  ενεργειακή κρίση και τον ενεργειακό εφοδιασμό των χωρών της ΕΕ με φυσικό αέριο (Φ/Α)  και στην αναγκαιότητα στελέχωσης εταιρειών μεταφορέων φυσικού αερίου με αγωγούς και με τάνκερ LNG.  Οι διπλωματούχοι του M.Sc. MOGMAT ως υψηλά ειδικευμένα στελέχη,     μπορούν να καλύψουν τις πρακτικές και  επιστημονικές ανάγκες της αγοράς διαχείρισης και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου σε εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς στην ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.
  • Σε αυτήν την ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση και οικονομική συγκυρία δύο χώρες μπορούν να βοηθήσουν άμεσα την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, η Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν.  Η Ελλάδα με την μεταφορά Φ/Α με τα ελληνικά τάνκερ LNG σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τα οποία εξασφαλίζουν την ενεργειακή τροφοδοσία και ασφάλεια της ΕΕ (ελληνικός στόλος LNG είναι περίπου το 20% του παγκόσμιου στόλου μεταφοράς LNG) και το Αζερμπαϊτζάν  με την αύξηση από το 2023  της  προμήθειας του Φ/Α από 10 σε 20 δις κυβικά μέτρα από το Αζερμπαϊτζάν στις χώρες μέλη της ΕΕ μέσω του αγωγού ΤΑΡ.

•           Η  παραχώρηση από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων  και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε. (ΕΔΕΥΕΠ Α.Ε.) της έρευνας και εκμετάλλευσης των

Top
Enable Notifications OK No thanks