Υλικά
πενες 1 πακέτο
πιπεριά Μισή κόκκινη
πιπέρι Κατά βούληση
γαλοπουλα 7 φέτες καπνιστή ψιλοκομμένη
γκούντα 250 γραμμάρια
φέτα 100 γραμμάρια
ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για την μπεσαμέλ
Γάλα φρέσκο 500 γραμμάρια
αυγα 1
αλατι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
Για το πασπάλισμα
γκούντα 50 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Συνήθως τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα φτιάχνουμε για κυρίως, γεμιστή γαλοπούλα ή γεμιστό κοτόπουλο, ψήνουμε ένα αγαπημένο κομμάτι κρέατος στον φούρνο ή ψήνουμε μπριζόλες στα κάρβουνα…οι πιο μερακλήδες. Ωραίο το κυρίως, όμως αν τα συνοδευτικά δεν είναι σωστά, πάει χαμένο! Αυτό το σουφλέ με πένες και γαλοπούλα είναι τέλειο.
Είναι ένα πανεύκολο, ζουμερό και απολαυστικό σουφλέ ζυμαρικών με πένες και γαλοπούλα που ταιριάζει τέλεια με κάθε κυρίως πιάτο και πρόκειται να απογειώσει τόσο τον Χριστουγεννιάτικο όσο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μία γιορτινή συνταγή με σίγουρη επιτυχία.
Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη κόκκινη πιπεριά, το πιπέρι.