-
Αρχική > Ελλάδα > Δυσκοιλιότητα: Το No1 φρούτο για την αντιμετώπισή της, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο – Δεν είναι τα δαμάσκηνα

Δυσκοιλιότητα: Το No1 φρούτο για την αντιμετώπισή της, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο – Δεν είναι τα δαμάσκηνα

 

Η επιστήμη της διατροφής συνεχώς ανακαλύπτει νέους τρόπους για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Αναζητάτε έναν φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα και να βελτιώσετε την λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος; Μπορεί η απάντηση να βρίσκεται στο ψυγείο σας. Ένα νέο φρούτο έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών για τις ευεργετικές του ιδιότητες στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Δυσκοιλιότητα: Τα 5 ροφήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάτε αμέσως στην τουαλέτα, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

Δυσκοιλιότητα: Ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους

Η δυσκοιλιότητα είναι αρκετά κοινή τις γιορτές, επειδή, όπως λέει το Canadian Digestive Health Foundation (Ίδρυμα Πεπτικής Υγείας του Καναδά), τα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη τρόφιμα της εποχής «αποτελούν την τέλεια συνταγή παραγόντων που οδηγεί σε πόνο, καταπόνηση και δυσκοιλιότητα».

Δυσκοιλιότητα: Οι 7 συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάτε στην τουαλέτα πιο εύκολα το πρωί, σύμφωνα με γιατρούς
Στο βίντεο που ανέβασε στα social media, ο γιατρός μοιράστηκε ένα φρούτο που «έχει αποδειχθεί σε ερευνητικές μελέτες ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με το φλοιό ψύλλιου (Psyllium husk) και τα δαμάσκηνα στη βελτίωση των συμπτωμάτων του φουσκώματος και της δυσκοιλιότητας».

Το Νο1 φρούτο για την θεραπεία της δυσκοιλιότητας

Το ακτινίδιο είναι «πλούσιο σε διαλυτές ίνες που προάγουν τα μαλακότερα κόπρανα και αυξάνουν τη συχνότητα των κοπράνων, χωρίς τις παρενέργειες ορισμένων καθαρτικών», είπε ο Dr. Karan.

Μια μελέτη του 2020 από ερευνητές του Michigan Medicine στο συνέδριο του American College of Gastroenterology διαπίστωσε ότι τα δαμάσκηνα και ο φλοιός ψύλλιου ήταν εξίσου αποτελεσματικά (67% και 64% αντίστοιχα) στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Το ακτινίδιο διατηρήθηκε σταθερό στο 45%, αλλά ο φλοιός ψύλλιου δημιούργησε φούσκωμα στο 33% των συμμετεχόντων (τα δαμάσκηνα ήταν 36%) και τόσο ο φλοιός ψύλλιου όσο και τα δαμάσκηνα οδήγησαν το 18-19% των μελών της μελέτης να παραπονεθούν για αέρια ή πόνο στο στομάχι. Εν τω μεταξύ, μόνο το 11% εκίνων που κατανάλωσαν ακτινίδιο παραπονέθηκε για φούσκωμα και δεν υπήρξαν αναφορές για πόνο στο στομάχι ή μετεωρισμό.

Μια άλλη μελέτη του 2022 διαπίστωσε ότι «δύο ακτινίδια την ημέρα είναι εξίσου αποτελεσματικά με τον φλοιό ψύλλιου με ίση ποσότητα ινών στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας στους ενήλικες και θα πρέπει να θεωρούνται ως επιλογή θεραπείας». Οι επιστήμονες παρατήρησαν καμία διαφορά στα αποτελέσματα από τις δύο θεραπείες.

ΕΝΙΚΟΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks