-
Αρχική > Τοπικά νέα > Βρέθηκε νέα Καστοριανή δότρια μυελού των οστών Από την δράση «Φτύσε για κάτι που αξίζει»(σειρά φωτογραφιών)  

Βρέθηκε νέα Καστοριανή δότρια μυελού των οστών Από την δράση «Φτύσε για κάτι που αξίζει»(σειρά φωτογραφιών)  

Συνεχίζονται τα δώρα ζωής από την πρωτοβουλία της δράσης «Φτύσε για κάτι που αξίζει και κάνε την λευχαιμία  παρελθόν»,

 Φωτογραφίες katoria 365,gr

 καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ότι  βρέθηκε και νέα συμβατή δότρια που θα δώσει ζωή σε ένα παιδάκι ηλικίας μόλις ενός έτους στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Υποτροφιών Καστοριάς με αφορμή την γιορτή της γυναίκας  και έλαβε χώρα σε γνωστό καταστήματα της πόλης μας, παραβρέθηκε η νέα δότρια κ. Αναστασία  Μάσση, ενώ  το παρών έδωσε και η πρώτη δότρια κ. Ελένη Τσιαρκατζή καθώς και πολλές φίλες του συλλόγου  που ήθελαν από κοντά να γνωρίσουν τις δυο δότριες.

Η  πρωτοβουλία της Αγγελίνας και Αθηνάς Ναούμ Δίτσιου που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια αποτέλεσε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των εκδηλώσεων αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, χωρίς φυσικά να αποτελεί και τον τελευταίο καθώς υπάρχει περίπτωση να βρεθούν άλλοι δυο συμβατοί  δότες .

Φανερά συγκινημένη η κ. Μάσση τόνισε: «Νιώθω πολύ όμορφα που μπορώ να δώσω ζωή σε ένα μικρό πλασματάκι από την Πάτρα. Ανυπομονώ να με καλέσουν για να προσφέρω».

Σκοπός της εκδήλωσης σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Υποτροφιών Καστοριάς κ. Κλεοπάτρα Χαρακούση, είναι να γιορτάσουν την ημέρα του γυναίκας και επίσης να τιμήσουν αυτή την ημέρα τον εθελοντισμό, μιας και ο  Σύλλογος Υυποτροφιών είναι σύλλογος κατεξοχήν εθελοντισμού και προσφοράς : «Σήμερα καλέσαμε γυναίκες εθελόντριες, όπως είναι οι δυο δότριες για να μιλήσουν για τον εθελοντισμό και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο και την κοινωνία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι την εκδήλωση παρουσίασε η Αθηνά Δίτσιου όπου μέσα από  προστζεκτορ ανέδειξε  όλες τις δράσεις που πραγματοποίησε το «Φτύσε για κάτι που αξίζει» από την αρχή έως σήμερα.

Τα δύο νέα κορίτσια, Αγγελίνα και η Αθηνά  Δίτσιου, μέσα από τις σημαντικές αυτές εθελοντικές δράσεις  απέδειξαν πως, όταν κανείς θέλει μπορεί. Ανέδειξαν αξίες όπως, το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για τη ζωή ενός άλλου και  πως καθένας από εμάς  μπορεί να γίνει  μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πάντως ένα είναι σίγουρο, σε μια εποχή που η αδιαφορία και η προσωπική ικανοποίηση είναι εξίσου συχνά και διαδεδομένα, οι εθελοντές απέδειξαν έμπρακτα ότι υπάρχει δύναμη στη συλλογική ανιδιοτελή προσφορά, ανακουφίζοντας τα δεινά του κόσμου.

Δώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks