-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μηνύματα και συμπεριφορές (Tου Δώρα Θέτη )

Μηνύματα και συμπεριφορές (Tου Δώρα Θέτη )

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες, ανάμεσα τους φυσικά και οι Καστοριανοί

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες, ανάμεσα τους φυσικά και οι Καστοριανοί, βιώνουν σε τραγικό βαθμό πρωτοφανή επώδυνα μέτρα. Τα μέτρα αυτά επιβλήθηκαν στο όνομα μιας προσπάθειας αντιμετώπισης πολύ μεγάλων και σημαντικών προβλημάτων, τα οποία δημιουργήθηκαν και γιγαντώθηκαν από λάθος επιλογές του παρελθόντος.

Ίσως λοιπόν έφθασε η ώρα ν’ αλλάξει ρότα η χώρα και να δει πράγματι ο λαός ότι οι πολύχρονες και μεγάλες θυσίες του έπιασαν επιτέλους τόπο. Αυτά άλλωστε ήταν και τα περισσότερα πασχαλινά μηνύματα, τα οποία επικεντρώνονται στη μετάβαση από ένα θολό τοπίο σε νέους ορίζοντες, πιο φωτεινούς και αισιόδοξους.

Πέρα όμως από τα ευχολόγια, οι πολίτες, που είναι και τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της οικονομικής κρίσης, αναμένουν πλέον να δουν και την πράξη. Και εδώ δημιουργούνται μια σειρά από παράδοξα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας μας. Πρώτα από όλα, ο λαός μας περίμενε να δοθεί λύση στα αυξημένα προβλήματα από άτομα και θεσμούς-φορείς που ήταν υπεύθυνα για την δημιουργία και γιγάντωση τους.

Δεύτερον, ενώ διαπιστώνει ότι τίποτα δεν πραγματοποιείται και αντιλαμβάνεται «το δούλεμα», ωστόσο δεν αντιδρά, ούτε ατομικά ούτε συλλογικά.

Τέλος, και ίσως το πιο θλιβερό, οι «νέοι σωτήρες» παρουσιάζονται ακριβώς με το ίδιο περιεχόμενο, αν και αρκετά συχνά έχει γίνει κάποιο λίφτιγκ στο προσωπείο και στην περιγραφή τους.

Έτσι λοιπόν, ο λαός εμφανίζεται διαθέσιμος να τους πιστέψει και πάλι. Συμπέρασμα: η ευθύνη των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν των πολιτικών. Ας ελπίσουμε στις εκλογές που έρχονται, σε όλα τα επίπεδα, το επόμενο διάστημα ο λαός μας να αντιδράσει διαφορετικά, να ψαχτεί, να αναζητήσει, να προτείνει και να μην «καταπιεί αμάσητο» ότι διαφημιζόμενο σωτήρα του πασάρουν . . .

φώτο https://www.google.com/

Top
Enable Notifications OK No thanks