-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ξεκίνησε και στην Καστοριά ο Θεσμός  Αστυνόμευσης Ποδηλάτων(φωτογραφίες )

Ξεκίνησε και στην Καστοριά ο Θεσμός  Αστυνόμευσης Ποδηλάτων(φωτογραφίες )

Ξεκίνησε σήμερα στην Καστοριά με τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ  η εφαρμογή του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

φωτογραφίες kastoria 365.gr

Ο συγκεκριμένος θεσμός, εντάσσεται στο πλέγμα των δράσεων εμφανούς αστυνόμευσης, στοχεύοντας και συμβάλλοντας στην ταχύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

Η νέα αυτή μορφή αστυνόμευσης συμβάλλει σύμφωνα με  τον Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς κ.  Θωμά Νέστορα, στη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων, με τρόπο περισσότερο ευέλικτο και αποτελεσματικό, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αποδοχή και ενσωμάτωσή της στις κοινωνίες στις οποίες εφαρμόζεται

Ο θεσμός της αστυνόμευσης με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, όπως δήλωσε  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Μακεδονίας υποστράτηγος Αθανάσιος Μαντζούκας  στόχο  έχει την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν οι δυο βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Καστοριάς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ Πασχάλης Βάσσος.  Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους  Δημοτικοί Σύμβουλοι, προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και Πρόεδροι και μέλη Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Top
Enable Notifications OK No thanks