-
Αρχική > Απόψεις > Στον βωμό των συμφερόντων οι ιδεολογίες και οι πολιτικές:(θεόδωροςΓκαλίτσας )

Στον βωμό των συμφερόντων οι ιδεολογίες και οι πολιτικές:(θεόδωροςΓκαλίτσας )

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να συμβαίνουν στην Βουλή παράδοξα πράγματα, βουλευτές να πηγαίνουν από το ένα κόμμα στο άλλο με την ανυπαρξία στο έπακρο τόσο ηθικών όσο και ιδεολογικών φραγμών Βλέπουμε λοιπόν έντονα δεξιούς βουλευτές να πηγαίνουν στην αριστερή παράταξη.

Δυο κόσμοι και πολιτικές τέρμα αντίθετες σε ιδεολογία και όμως συνυπάρχουν. Δεν είναι φαινόμενο τωρινό! Αλλά πλέον βλέπουμε από μεμονωμένες μεταγραφές σε μαζικές μετακινήσεις! Πως μπορεί;;; Αναρωτιόμαστε, ένας δεξιός πολιτικός να συνεργαστεί και να συμφωνήσει με αριστερές ιδεολογίες και αφηγήματα;;; Συμπεράνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πλέον ούτε ιδεολογικός, αλλά ούτε ηθικός φραγμός!

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες εξαγοράς βουλευτών με θέσεις εξουσίας ώστε να δώσουν την πολυπόθητη για την κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης. Γεγονότα που δεν μπορούν μικροί και μεγάλοι να τα αφομοιώσουν και να τα αποδεχτούν. Πως δηλαδή ένας άνθρωπος που πριν ένα μήνα έλεγε άσπρο τώρα λέει μαύρο. Πως δηλαδή η πολιτική άποψη και ιδεολογία αλλάζει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα! Πως σε λίγους μήνες θα κληθεί αυτός ο νέος να ψηφίσει για εκπρόσωπο του, ανθρώπους που σήμερα ανήκουν στην δεξιά παράταξη και στην πορεία μεταπηδήσουν στην αριστερή παράταξη. Είναι ηθικό; Είναι νόμιμο; Όταν ο λαός σου δώσει την ψήφο για έναν συγκεκριμένο σκοπό, για να υπερασπίζεσαι και εφαρμόζεις μια ιδεολογία, μια πολιτική, μια ιδέα, πως μπορείς χωρίς να έχεις την έγκριση αυτού που σε αναγάγει σε εκπρόσωπο του, να πας στο άκρως αντίθετο από αυτό που πρέσβευες όταν πήρες τη ψήφο του;

Πάντως τα γεγονότα  που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες  και φυσικά αυτά  παίχτηκαν  στη Βουλή ,ήταν άκρως τραγικά, όπως η ανταλλαγή ψήφου βουλευτών για να παραμείνουν κάποιοι σε κυβερνητικές θέσεις, και στροφή 360 μοιρών στο ιδεολογικό τους υπόβαθρο και όλα αυτά στο βωμό των συμφερόντων τους .

Αυτά τα παράδοξα και ανεπίτρεπτα αλισβερίσια βλέπουν οι νέοι μας και απομακρύνονται από τα κοινά, απαξιώνουν τους πολιτικούς και απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτιόμαστε, πως μπορούν να εμπιστευτούν την πολιτική και τους πολιτικούς όταν δεν σέβονται τη ψήφο και την εντολή εκπροσώπησης που τους δίνει ο νέος ή οι πολίτες; Θα φέρουν σε λίγες μέρες αν όχι ώρες την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή για κύρωση. Το 70-85% του λαού αντιδράει και είναι κατά αυτής της συμφωνίας και όμως η κυβέρνηση την προωθεί σθεναρά και θα την φέρει προς κύρωση! Είναι λοιπόν ηθικό; Είναι Συνταγματικό; Να καταπατάται με τόση παρρησία η βούληση του λαού, των πολιτών;;; Και όμως συνεχίζουν ακάθεκτοι… Αν όλα αυτά δεν μπορούν να τα καταλάβουν αυτοί που μας εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο, τότε δεν μπορούν να κρίνουν κανέναν νέο γιατί απέχει. Δεν μπορούν να κρίνουν κανέναν πολίτη γιατί απέχει στις εκλογές. Όπως δεν μπορούν να κρίνουν κανέναν πολίτη γιατί αντιδράει και βγαίνει στα συλλαλητήρια και παίρνει τηλέφωνα για να πεις σε αυτόν που ψήφισε, να κάνει αυτό για το οποίο τον ψήφισε ως εκπρόσωπό του στην Βουλή και να μην κάνει του κεφαλιού του.

Μιλάμε πλέον για μια συμφωνία που δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση. Άρα η οργή του λαού θα φέρει και άσχημες συμπεριφορές, όπως τις ζήσαμε και πριν λίγα χρόνια στα κινήματα των αγανακτισμένων.

Εφιστώ την προσοχή σε όλους. Σε αυτούς που υποκινούν την οργή, αλλά και σε αυτούς που την ασκούν. Η οργή ανέδειξε τις πολιτικές αυτές που τώρα κυβερνούν…. Προσοχή σε αυτή την οργή που αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, να μην μας φέρεις πολιτικές και κυβερνήσεις χειρότερες από αυτές που θα θέλαμε… Η χώρα δεν αντέχει άλλους τυχοδιώκτες και τσαρλατάνους.

Θεόδωρος Γκαλίτσας

Top
Enable Notifications OK No thanks