-
Αρχική > Συνταγές > Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα, με ανάλαφρη βελούδινη γεύση

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και μερέντα, με ανάλαφρη βελούδινη γεύση

Υλικά 1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγύ κρέμα (Morfat creamy), κρύα τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο 300 ml γάλα φρέσκο πλήρες λιπαρών

 

 3 κ.σ. κακάο σκόνη 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ 400 γρ. μερέντα, μαλακωμένη καλά σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. τρούφα σοκολάτας Εκτέλεση Αφήνετε το φυτική κρέμα Morfat […]

Υλικά
1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγύ κρέμα (Morfat creamy), κρύα τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες λιπαρών
3 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
400 γρ. μερέντα, μαλακωμένη καλά σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. τρούφα σοκολάτας

Αφήνετε το φυτική κρέμα Morfat τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μίξερ για 6 λ να αφρατέψει πολύ καλά και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το κακάο. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Μόλις κρυώσει το μείγμα γάλακτος βουτάτε μέσα, πολύ γρήγορα για να μη μουλιάσουν, ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα στρώνετε σε ένα τετράγωνο ταψί 24 εκ ή αντίσχοιχο μακρόστενο. Πάνω από τα σαβαγιάρ αλείφετε μια στρώση μερέντα και τη πασπαλίζετε με λίγη τρούφα.

https://www.facebook.

Top
Enable Notifications OK No thanks