-
Αρχική > kastoria365 > Τι είπε ο Α. Τσίπρας από την Κοζάνη για τα μεγάλα έργα σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Δυτiκή . Μακεδονία (βίντεο)

Τι είπε ο Α. Τσίπρας από την Κοζάνη για τα μεγάλα έργα σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Δυτiκή . Μακεδονία (βίντεο)

. Στα έργα που έγιναν στη Δυτική Μακεδονία την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από την Κοζάνη και συγκεκριμένα το κλειστό γυμναστήριο (ΔΑΚ) όπου μίλησε παρουσία αρκετού κόσμου

., στο πλαίσιο περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αφού άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση και εμφανίστηκε σίγουρος για εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε εκτενώς και σε θέματα που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία. Μάλιστα, εξήρε τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήταν ο εφιάλτης μου», ενώ λίγο αργότερα αστειεύτηκε λέγοντας πως «μας ξεζούμισες Θόδωρε». «Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την περίοδο 2010-14 εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έργα ύψους 172 εκατ. ευρώ ενώ την περίοδο 2015-19 έργα ύψους 350 εκατ. Για τα έργα από το ΠΔΕ, από τα 20 εκατ. ευρώ της περιόδου 2010-14 έφτασαν την περίοδο 2015-19 έργα ύψους 178 εκατ. Δηλαδή 9 φορές πάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα για την περιοχή, όπως το φυσικό αέριο, το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη νέα Βιβλιοθήκη Κοζάνης, ενώ για την Πτολεμαΐδα αναφέρθηκε στις αναπλάσεις οδών και τις επεκτάσεις στο Μποδοσάκειο. Επίσης, ανακοίνωσε την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στον Δήμο Κοζάνης. Αναφέρθηκε επίσης σε έργα και παρεμβάσεις που έγιναν στα Γρεβενά, στη Φλώρινα, ενώ χαρακτήρισε ως «εμβληματική δράση» της κυβέρνησης στη Δυτική Μακεδονία το νέο Πανεπιστήμιο, με 28 τμήματα, 7 σχολές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον το πανεπιστήμιο «αλλάζει πίστα». Επίσης, μίλησε για «μάχες που έγιναν για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ», σημειώνοντας πως απέτρεψαν τη Μικρή ΔΕΗ και πώλησης του 17% της ΔΕΗ. Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, λέγοντας πως θα συνδεθεί με την τηλεθέρμανση, διασφαλίζοντας την θέρμανση για την Πτολεμαΐδα για πολλά χρόνια. Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, κάτι που θα ισχύσει από τη Δευτέρα, όπως είπε και για την τηλεθέρμανση, ωφελώντας τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που έχουν τηλεθέρμανση. Επίσης, χαρακτήρισε ως «αξέχαστη στιγμή», το ειδικό τιμολόγιο για τη Δυτική Μακεδονία, σημειώνοντας πως «θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα αυτό το μέτρο να αγκαλιάσει και τις επιχειρήσεις». Τέλος, αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Κίνα για την εξαγωγή του Κρόκου Κοζάνης.

 

 

 

 

Πηγή: e-ptolemeos.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks