-
Αρχική > Απόψεις > Λαμπερή ορκωμοσία στο Νεστόριο, κόντρα στις προσπάθειες τοπικών να την επισκιάσουν(Δώρα Κωτσοπούλου )

Λαμπερή ορκωμοσία στο Νεστόριο, κόντρα στις προσπάθειες τοπικών να την επισκιάσουν(Δώρα Κωτσοπούλου )

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Νεστορίου κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου, των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων που αναδείχθηκαν στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Η αίθουσα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το πολυπληθή κοινό που συγκεντρώθηκε από όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Νεστορίου, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους παρευρισκομένους να παρακολουθήσουν την τελετή στον αύλειο χώρο.

Η τελετή της ορκωμοσίας τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην πολύχρονη και στενή σχέση που διατηρούν με τον κ. Γκοσλιόπουλο και εξέφρασε τις ευχές του προς όλους τους αιρετούς για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Ο νέος Δήμαρχος στην ομιλία του ευχαρίστησε τους συνδημότες του για την παρουσία τους και για την μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξαν στον συνδυασμό που ηγήθηκε στις τελευταίες εκλογές με το ανεπανάληπτο ποσοστό 80,11%, και δεσμεύτηκε να τιμήσει με πράξεις αυτή την εμπιστοσύνη.

Δήλωσε ότι σέβεται απόλυτα όσους δημότες κάνανε άλλη επιλογή και ξεκαθάρισε ότι θα είναι δημοτική αρχή όλων των δημοτών χωρίς διαχωρισμούς και με μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα του τόπου.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα διαφάνειας, ήθους, δημοκρατικής λειτουργίας, αποτελεσματικότητας, σεβασμού του δημόσιου χρήματος και του πολίτη. Επίσης, τόνισε τη σημασία της συνέχειας στα δημοτικά πράγματα, διατηρώντας και αναγνωρίζοντας τα θετικά, αλλά και αποκαλύπτοντας και στηλιτεύοντας δημόσια όλα τα αρνητικά των προηγουμένων διοικήσεων.

Στη συνέχεια παρέθεσε τις βασικές προγραμματικές του θέσεις και τις προϋποθέσεις υλοποίησής τους, δεσμευόμενος πως θα πράξουν ότι είναι δυνατόν έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.

Τέλος, απευθύνθηκε στους συμβούλους της μειοψηφίας διαμηνύοντας ότι στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα ξεχωρίσει κανέναν και θα κινηθεί ισότιμα και με πνεύμα συνεργασίας. Επίσης, τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων τους αποκάλεσε βασικούς του συνεργάτες και πως μαζί τους θα δουλέψει για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη δεξίωση που ακολούθησε δεν υπήρξε καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, αλλά πραγματοποιήθηκε με προσωπικά έξοδα και προσφορές του νέου Δημάρχου, των συμβούλων και των οικογενειών τους.

Μοναδική παραφωνία στην εκδήλωση, γεγονός που προκάλεσε εμφανή δυσφορία και αρνητικά σχόλια μεταξύ των παρευρισκομένων, υπήρξε η ομιλία του απερχόμενου Δημάρχου κ. Πασχάλη Γκέτσιου, ο όποιος αντί για έναν σύντομο χαιρετισμό προχώρησε, πολύ αντιδεοντολογικά, σε μία μεγάλη και κουραστική ομιλία απολογισμού του έργου του , που όμως προφανώς δεν ταίριαζε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να επισκιάσει τη συνολική αποτίμηση της εκδήλωσης και το ευχάριστο και αισιόδοξο κλίμα που συνοδεύει μαζί με τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks