-
Αρχική > Αθλητικά > Άγνωστες ιστορίες για… έναν διαφορετικό Κριστιάνο Ρονάλντο

Άγνωστες ιστορίες για… έναν διαφορετικό Κριστιάνο Ρονάλντο

Τον Κριστιάνο τον αγαπάς ή τον μισείς. Αγαπάς να τον λατρεύεις ή λατρεύεις να τον μισείς. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις δεν έχεις παρά να υποκλιθείς στο ταλέντο του.

Μπορεί να είναι «δανδής», «ψώνιο», «αλήτης»,  «εγωιστής», «ωραιοπαθής», «αλαζόνας»,  «μετροσέξουαλ» και χίλια μύρια όσα του καταλογίζουν. Είναι, όμως, και αυτός που κάνει… κουμάντο στα περισσότερα γήπεδα της Ευρώπης, φορτώνοντας με γκολ τις αντίπαλες εστίες.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αρτίστες της στρογγυλής θεάς που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη.

real

Το γκολ-έργο τέχνης, με ψαλιδάκι που πέτυχε απέναντι στη Γιουβέντους, στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Champions League, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του αστείρευτου ταλέντου του. Το standing ovation που ακολούθησε από τους τιφόζι της Γιούβε, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή και αναγνώριση για το «πιο όμορφο γκολ της καριέρας μου», όπως θα πει ο ίδιος αργότερα.

Στα 33 του -γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου του 1985- ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελεί μια «βιομηχανία» παραγωγής γκολ και εκατομμυρίων ευρώ, όντας ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και καλοπληρωμένους αθλητές του κόσμου.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Πάμε να δούμε κάποιες όχι και τόσο γνωστές πτυχές της ζωής του Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο…

– Ο πατέρας του, Ζοσέ Ντινίς Αβέιρο ήταν θαυμαστής του Αμερικανού ηθοποιού και μετέπειτα Προέδρου των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν. Προς τιμήν του λοιπόν τον ονόμασε Ρονάλντο.

– Ο δρόμος προς την κορυφή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Μεγάλωσε σε ένα φτωχικό σπίτι στο Φουνσάλ της Μαδεϊρα. Ο πατέρας του ήταν κηπουρός και η μητέρα του εργαζόταν ως καθαρίστρια και μαγείρισσα σε σπίτια.

– Με το σχολείο δεν είχε και την καλύτερη σχέση, αφού το μυαλό του, όπως περιγράφει η μητέρα του, Ντολόρες Αβέιρο ήταν στη μπάλα.

– Την πρώτη γεύση από ποδόσφαιρο την πήρε μέσω του πατέρα του που μερικές φορές εργαζόταν ως υπεύθυνος εξοπλισμού σε κλαμπ ποδοσφαίρου.

– Στα σχολικά του «κατορθώματα» περιλαμβάνεται και η καρέκλα που πέταξε όταν ήταν 14 ετών στο δάσκαλό του, γιατί αισθάνθηκε ότι δεν τον σεβάστηκε.

– «Συνήθιζε να κλαίει όταν οι φίλοι του δεν κατάφερναν να σκοράρουν μετά από πάσες που τους έδινε. Τον αποκαλούσαν γι’ αυτό “κλαψιάρη”, όπως και ‘μικρή μέλισσα’ γιατί κανείς δεν μπορούσε να τον πιάσει», θυμάται η μητέρα του.

– Μια πάσα που έκανε γκολ από τον κολλητό του φίλο Άλμπερτ Φαντράου αποτέλεσε το διαβατήριό του για τον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς έγινε αποδεκτός στην Ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Όταν ο Ρονάλντο ρώτησε τον φίλο του γιατί το έκανε, εκείνος του απάντησε «είσαι καλύτερος από εμένα». Ο Κριστιάνο δεν το έχει ξεχάσει αυτό. Ο Φαντράου μπορεί να είναι άνεργος ωστόσο ζει πλουσιοπάροχα «χάρη στον Κριστιάνο», όπως παραδέχεται.

– Από τα 11 του χρόνια έδειξε ότι διαθέτει ξεχωριστό ταλέντο. Χαρακτηριστική η περιγραφή του πρώτου του προπονητή στη Σπόρτινγκ, Πάουλο Καρντόσο: «Όταν είχε την μπάλα περνούσε δυο-τρεις παίκτες. Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες συγκεντρώνονταν γύρω του, ήξεραν ότι ήταν ένα ξεχωριστό παιδί».

– Στα 15 του διαγνώστηκε με ταχυκαρδία και υποβλήθηκε σε επέμβαση με λέιζερ. Οι γιατροί καυτηρίασαν την περιοχή της καρδιάς που δημιουργούσε το πρόβλημα και ο Κριστιάνο επέστρεψε σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο.

– Έφηβος ακόμα έβαζε τον εαυτό του σε δύσκολες προκλήσεις, με στόχο να γίνει ο καλύτερος στον κόσμο. Τηρούσε ευλαβικά το απαιτητικό πρόγραμμα γυμναστικής, δουλεύοντας αρκετά με βάρη τα οποία έβαζε στα πόδια του πριν κάνει εξάσκηση στις ντρίμπλες. Πίστευε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτίωνε την τεχνική του.

– Στα 20 του «έχασε» τον πατέρα του που έφυγε σε ηλικία 52 ετών από πρόβλημα στο συκώτι που προκλήθηκε από το αλκοόλ. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Κριστιάνο δεν πίνει αλκοόλ, αλλά ούτε και καπνίζει.

– Κόντρα στο ρεύμα και τη μόδα της εποχής, ο Κριστιάνο δεν έχει τατουάζ και ούτε σκοπεύει να κάνει, καθώς είναι τακτικός αιμοδότης (σε κάποιες χώρες χρειάζεται να περιμένεις κάποιο διάστημα για να δώσεις αίμα αν έχεις κάνει τατού).

– Το Πανεπιστήμιο British Columbia-Okanagan στον Καναδά προσφέρει σεμινάριο κοινωνιολογίας με θέμα τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

– Η σκληρή δουλειά και η πειθαρχία είναι τα μυστικά της επιτυχίας του. Ακόμα και τώρα που είναι «φτασμένος» το ημερήσιο πρόγραμμά του περιλαμβάνει 3.000 κοιλιακούς και βάρη, πολλά βάρη, υπερβολικά πολλά βάρη. Για να ακριβολογούμε σηκώνει συνολικά μέσα στη μέρα 23,055 κιλά τα οποία αντιστοιχούν σε 16 Toyota Prius!

– Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να ήταν κορυφαίος σπρίντερ καθώς το σωματικό του λίπος είναι μόλις 10%, ιδανικό δηλαδή για δρομείς ταχύτητας.

– Πέρα από την άψογη τεχνική του κατάρτιση, διακρίνεται για την εκρηκτικότητά του και την ταχύτητά του. Σύμφωνα με τη FIFA, η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 33,6 km/h.

– Η ταχύτητα που αναπτύσσει η μπάλα στις εκτελέσεις φάουλ, όταν φεύγει από το φαρμακερό δεξί του Πορτογάλου, φτάνει τα 130 km/h.

– Το άλμα του Ρονάλντο παράγει πέντε φορές περισσότερη δύναμη από ένα πλήρες άλμα του Τσιτάχ. Το επιτόπιο άλμα του φτάνει τα 44 εκατοστά, παραπάνω δηλαδή από το μέσο όρο ενός παίκτη του NBA. Μια γεύση από το εξωπραγματικό του άλμα πήραμε στο τρομερό γκολ με ψαλιδάκι που πέτυχε κόντρα στη Γιούβε.

– Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και συνηθίζει να προσφέρει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπικές ενέργειες και ιδρύματα.

– Είναι από τους μετρημένους στα δάχτυλα τους ενός χεριού ποδοσφαιριστές που έχουν κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της Μαντάμ Τισό.

– Έχει αδυναμία στα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα. Στο πάρκινγκ του σπιτιού του υπάρχουν 17 πολυτελή αυτοκίνητα, που φέρουν τα πιο διάσημα εμπορικά σήματα στον κόσμο, συνολικής αξίας 4.270.000 εκατ ευρώ. Το πιο ακριβό από τα 17 αυτοκίνητα του «στόλου» του είναι η Bugati Veyron, που κοστίζει 1.500.000 ευρώ, ενώ το… φθηνότερο είναι η Mercendes Benz Classe C Sports Coupe με αξία 49.000 ευρώ.

ρο3

– Το 2006 μπήκε στο χώρο της μόδας ανοίγοντας την προσωπική μπουτίκ στη Μαδέιρα με την ονομασία CR7 (προκύπτει από τα αρχικά του ονόματός του και το αγαπημένο του 7 με το οποίο αγωνίζεται). Το 2008 απέκτησε και δεύτερη μπουτίκ, αυτή τη φορά στη Λισσαβόνα, ενώ έχει παρουσιάσει σειρά ρούχων, παπουτσιών, και αξεσουάρ με το brand CR7.

– Δύο φορές έχει έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού. Το 2005 δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν πως κακοποιήθηκαν από τον Ρονάλντο και έναν συμπαίκτη του σε σουίτα ξενοδοχείου στο Λονδίνο. Ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε τις κατηγορίες και οι καταγγέλλουσες λίγο αργότερα τις απέσυραν. Η δεύτερη ήταν το 2009, όταν σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του γερμανικού Der Spiegel που επικαλέστηκε πληροφορίες από το «Football Leaks», ο Κριστιάνο φέρεται να βίασε μια 25χρονη γυναίκα σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ο Πορτογάλος άσος προχώρησε σε συμβιβασμό με την κοπέλα εξαγοράζοντας τη σιωπή της έναντι 375.000 δολαρίων.

– Σύμφωνα με το Forbes είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, καθώς τα έσοδά του το 2017 ανήλθαν σε 93 εκατομμύρια δολάρια. Τα 58 προέρχονται από το συμβόλαιο που έχει με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τα 35 από τους προσωπικούς σπόνσορες.

ΡΟΝΑΛΝΤΟ

–  Σύμφωνα με έρευνα της «Apple Tree Communications» είναι το δημόσιο πρόσωπο με τους περισσότερους ακόλουθους (followers) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) με 297 εκατομμύρια followers σε Facebook, Instagram και Twitter. Σκεφτείτε ότι από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017 οι προσωπικοί του σπόνσορες κέρδισαν 936 εκατομμύρια δολάρια σε media value μέσω της προβολής τους στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

– Έχει τέσσερα παιδιά, τον Κριστιάνο Ρονάλντο Τζούνιορ, του οποίου η μητέρα αποτελεί ένα καλά κρυμμένο μυστικό, τα δίδυμα Έβα και Ματέο που απέκτησε με παρένθετη μητέρα και την Αλάνα Μαρτίνα, που αποτελεί καρπό του έρωτά του με την νυν σύντροφό του, την Ισπανίδα Τζορτζίνα Ροντρίγκες.

ροναλντο

Τα ρεκόρ του σε ατομικό επίπεδο

– Πρώτος σκόρερ στις διοργανώσεις της UEFA με 121 γκολ

– Πρώτος σκόρερ στο Champions League με 118 γκολ

– Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στο Champions League (2013/2014): 17

– Μετρά τις περισσότερες κατακτήσεις σε τελικούς Champions League (μαζί με Αντρες Ινιέστα και Κλάρενς Ζέεντορφ): 4

– Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε τρεις τελικούς Champions League

– Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει και στα 6 ματς των ομίλων του Champions League

– Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει σε 10 σερί ματς στο Champions League (το ρεκόρ «τρέχει» ακόμη)

– Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης με 444 γκολ

– Μαζί με τον Μέσι έχουν κατακτήσει από τέσσερις φορές το «Χρυσό Παπούτσι»

– Έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές κορυφαίος παίκτης της UEFA

– Μαζί με τον Μέσι έχουν κατακτήσει από πέντε φορές τη «Χρυσή Μπάλα»

– Έχει αναδειχθεί πέντε φορές κορυφαίος παίκτης της FIFA (όσες και ο Μέσι)

– Μετρά 12 παρουσίες στην κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν της UEFA (2004, 2007-2017) – τις περισσότερες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή

Τα ρεκόρ του με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ EURO 2016

– Περισσότερες εμφανίσεις σε τελικές φάσεις Euro: 21

– Περισσότερα γκολ σε τελική φάση Euro (με τον Μισέλ Πλατινί): 9

– Έχει σκοράρει σε 4 τελικές φάσεις Euro

– Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει χατ τρικ σε διαφορετικά Euro

– Έχει τα περισσότερα γκολ σε Euro, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών: 29

– Έχει τα περισσότερα γκολ σε Euro και προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου: 50

– Είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές με την Εθνική Πορτογαλίας: 149

– Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της με 81 γκολ

Πηγή: Www.newsbeast.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks