-
Αρχική > Τοπικά νέα > Επιμελητήριο Καστοριάς: Μια καινοτόμος εφαρμογή για  να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις 

Επιμελητήριο Καστοριάς: Μια καινοτόμος εφαρμογή για  να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις 

Ενημέρωση των επιχειρήσεων για τον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων

 Με σκοπό να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για  τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων το Επιμελητήριο Καστοριάς, το αμέσως χρονικό διάστημα  θα προχωρήσει στην υλοποιήσει ενός πιλοτικού προγράμματος το οποίο αφορά επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του  επιμελητήριου κ Χαράλαμπος Καραταγλίδης, πρόκειται για το Working Group, που από το 2016 έχει ψηφιστεί μια νομοθεσία που έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα.

Η οδηγία έχει γίνει πλέον κανονισμός και εφαρμόζεται από τις 25 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Καστοριάς που θα είναι το πρώτο  και μοναδικό  στην Ελλάδα, που θα δημιουργήσει ένα Working Group από τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, αρχίζει να δέχεται αιτήσεις για την  πιλοτική εφαρμογή.

Να διευκρινιστεί ότι τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά αγγίζουν έως και τα 20.000.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων φτάνουν έως και το 2% του παγκόσμιου τζίρου τους τή, θα τύχει ειδικής έκπτωσης.

«Ξεκινάμε ένα Working Group το οποίο επί της ουσίας θα είναι ολοκληρωτική εφαρμογή του συστήματος για τις επιχειρήσεις», κατέληξε  ο κ. Καραταγλίδης.

Το Working Group θα ξεκινήσει μόλις συμπληρωθεί ικανός αριθμός αιτήσεων.

Τέλος για Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks