-
Αρχική > Ελλάδα > Θα αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία;

Θα αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία;

Θα αλλάζει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία;  Αυτές τις σκέψεις φαίνεται πως κάνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου,

 όπως δήλωσε ο ίδιος διευκρινίζοντας πώς όποιες αποφάσεις παρθούν δεν θα ισχύουν για το έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβρη.

Θα αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία; Αυτό δήλωσε  κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τονίζοντας, όμως, πως θα δεν θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβρη.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει να προχωρήσει στην αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, αλλαγή που μάλλον θα χαροποιήσει πολλούς μαθητές.

Συγκεκριμένα, από τις 8.15 που χτυπά του κουδούνι, υπάρχουν σκέψεις να χτυπά 45 λεπτά αργότερα, δηλαδή γύρω στις 9. «Είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο», τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου επικαλούμενος διεθνείς έρευνες που δείχνουν πως το μέτρο αυτό ευνοεί τα παιδιά.

Αν τελικά παρθεί αυτή η απόφαση τότε τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9 το πρωί, χωρίς όμως να επηρεαστεί η ώρα έναρξης της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία.

Η ζώνη δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο στις 07.30 όπως γίνεται και σήμερα

Έτσι, θέλησε να διευκρινίσει πως η χρονική μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στους εργαζόμενους γονείς, ενώ είναι πιθανό τα μαθήματα να τελειώνουν και 45 λεπτά αργότερα.

Ο Υπουργός Παιδείας μίλησε για τις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, διευκρινίζοντας πως βασικό μέλημα των αλλαγών θα είναι να υπάρξει ξανά Τρίτη Λυκείου στο εκπαιδευτικό σύστημα και σημείωσε πως θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις αλλαγές μετά τις 15 Αυγούστου.

Διαβάστε αναλυτικά τις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας:

https://ipop.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks